• Forside

Bernie: Bevis din uskyld, Flavio!

Den bandlyste, tidligere Renault-teamchef, Flavio Briatore, har fået en dør på klem til et F1-comeback. Hans mangeårige ven og forretningspartner, Bernie Ecclestone, kan godt se italieneren bag pitvæggen igen. Men der er betingelser.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/10 2009 klokken 21:10

Vi kommer måske alligevel til at se den flamboyante, nu tidligere Renault-teamchef, Flavio Briatore, bag pitvæggen til et Formel 1-løb.

Efter crashgate-skandalen fra Singapores Grand Prix sidste år, fik Briatore sparket efter anklager om at have beordret Nelson Piquet Jr. til at køre sin bil i barrieren, således at Fernando Alonso risikofrit kunne køre en sejr hjem til Renault.

Bernie Ecclestone (tv) og Renaults bortviste teamchef, Flavio Briatore.

Bernie Ecclestone, der er mangeårig ven til Briatore og forretningspartner med italieneren i forbindelse med den britiske fodboldklub, Queens Park Rangers, opfordrer vennen til at komme ud af busken og svare på anklagerne.

Ifølge Formel 1’s officielle website udtaler Ecclestone: “Hvis Flavio har nye beviser - og det siger han, at han har - så skulle han se at komme ud af busken.”

Briatore er ved at gøre klar til et sagsanlæg mod FIA, den internationale motorsportsorganisation, for at udelukke ham fra al motorsport. Hvis den detroniserede teamchef vinder en kommende retssag, har han lovet sine tilhængere og støtter en stor fest.

I samme interview udtaler Ecclestone, at han, af Nelson Piquet Senior, allerede blev oplyst om det fixede løb tilbage i maj måned i år, og at han omgående tog fat i kraven på Briatore. Italieneren nægtede pure og kaldte anklagerne “absurde”.

“Jeg troede på ham,” indrømmer Ecclestone.

Men døren er stadig på klem til Formel 1. På spørgsmålet om Briatore en dag vil komme tilbage til F1, udtaler F1-bossen kryptisk:

“Hvem ved?”

Og hvad nu, hvis Briatore spørger efter et adgangskort til et løb?

“Det vil jeg sige nej til, indtil han har bevist sin uskyld,” fastslår onkel Bernie.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.