• Forside

Flot resultat til Jokinen

Den danske formelkører, Johan Jokinen, der deltager i F3 Euro Series, kørte et flot resultat hjem i går på den franske bane Dijon. En niendeplads er langt bedre end man kan forvente med det materiel Johan har til rådighed.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/10 2009 klokken 06:10

Det var en flot præstation, da danske Johan Jokinen i går kørte sig op på niendepladsen i F3 Euro Series-løbet på Dijon-banen.

Danskeren holdt sig udenfor de problemer, som opstod på banen og som på første omgang sendte hele seks kørere ud af løbet.

Løbet i går sikrede den franske kører Jules Bianchi mesterskabet i serien. At det lige skete på franskmandens hjemmebane gjorde kun sejren i weekendens andet løb så meget bedre. Sidste år vandt Nico Hülkenberg serien, og det ventes at Jules Bianchi skifter til GP2 efter denne sæson.

Han har allerede testet for ART GP, da GP2 havde en officiel test på Jerez-banen i Spanien for et par dage siden.

Johan Jokinen på Dijon-banen

Tilbage til Johan Jokinen, der i går sluttede foran langt mere etablerede navne som Brendon Hartley, der indtil i sommers fungerede som Red Bull-reservekører for de to Red Bull-hold. Adrian Tambay, søn af tidligere F1-kører Patrick, samt den rutinerede Ranger van der Zande endte også bag Johan i løbet.

En god måde for Johan at gøre opmærksom på sig selv overfor de andre teams.

Endnu resterer der et enkelt løb i F3 Euro Series. Løbet på Hockenheim, der også bliver Tom Kristensens sidste løb som DTM-kører. Det køres den 25. oktober.