Brasiliens Formel 1 GP - Dagen derpå

Så er det dagen derpå for Brasiliens Formel 1-Grand Prix. Det er også dagen derpå for Mark Webbers anden sejr. Men det er mest af alt dagen derpå for Jenson Buttons første Formel 1-verdensmesterskab.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/10 2009 klokken 11:10

Som de sidste to år, blev det Interlagos, der lagde asfalt til afgørelsen af Formel 1 verdensmesterskabet.

I modsætning til de sidste to år, er Brasiliens Formel 1 Grand Prix ikke det sidste løb i år.

Red Bulls Mark Webber sikrede sig sin anden Formel 1 sejr i år, ved at styre det meget spændende brasilianske Formel 1 Grand Prix det meste af løbet.

Men efter målstregen var det ikke Webber, der var fokus på, men den nye Verdensmester Jenson Button, der kvitterede med at synge ”we are the champions”, lige efter han krydsede stregen som nummer 5.

Verdensmester Button

Løbet bød på masser af spændende race, med overhalinger i hobevis, tæt kørsel og en debutant der viste sig at være noget ud over det sædvanlige.

Kort efter starten spandt Heikki Kovalainen rundt med sin McLaren-racer, men slap mirakuløst fra det uden større skader. Fisichella var dog yderst tæt på at ramle frontalt sammen med finnen.

Lidt efter var Sutil i Force India og Trulli i Toyota i nærkamp, hvilket sendte Trulli i væggen og yderligere ud på en lille flyvetur. Noget Trulli åbenbart mente udelukkende var Sutils skyld, da han efterfølgende var meget tæt på at dele øretæver ud til den markant højere tysker.

På TV signalet kunne vi dog tydeligt se, at de to var lige gode om det og at der mest var tale om et ”racing insident”. Trulli er efterfølgende blevet tildelt en bøde for upassende opførsel. Beløb 10.000 $.

Efter at uheldet var ryddet op, og sikkerhedsbilen atter kørt i garage, lykkedes det for Barrichello at holde fronten, med en stærkt kørende Mark Webber lige i hælene. Kubica rykkede frem og skyggede Webber gennem den resterende del af løbet.

Webber vinder

I pitten sørgede McLaren for at lægge lidt ekstra spænding til løbet, da de i deres iver for at få Kovalainen ud foran Räikkönens Ferrari, ikke formåede at få benzinslangen af. Det betød, at Kovalainen kørte med 5 meter benzinslange hængende efter raceren, alt imens benzin sprøjtede ud over Räikkönens Ferrari, der kort brød i brand.

Räikkönen har efter løbet udtalt, at han fik nogle stænk i øjnene, og efter løbet sved det i dem. McLaren er efter løbet blevet belønnet med en bøde på 50.000 $, for uagtsomhed i pitten.

Godt inde i løbet så vi en Jenson Button, der virkelig var en mand med en mission, forsøge sig med en overhaling af debutanten Kobayashi i Toyota.

Det viste sig ikke at være så let og den nye verdensmester måtte bruge flere forsøg på at komme forbi japaneren, der viste sig at være den bedste debutant i år og bedste japaner vi længe har set i Formel 1.

Verdensmester Button med det Storbritaniens flag

Japanerfight i Formel 1 er ikke noget vi så ofte ser. De japanere vi normalt ser i Formel 1, har mest af alt været der som følge af deres nationalitet frem for deres talent.

Nakajima i Williams har dog vist sig at blive bedre og bedre, men Kobayashi, i Toyota, er startet på et langt højere niveau.

Det virkede også på Nakajima som om han ikke rigtigt brød sig om at se Kobayashi på banen, hvilket resulterede i flere meget tætte dueller mellem de to. Det endte med, at Nakajima kørte voldsomt af og måtte udgå. Et uheld, der må ligge på japanerens egne skuldre.

Robert Kubica kørte et super race, der var lidt anonymt til trods for at han var med helt fremme. En andenplads til den polske stjerne, der i 2010 skal køre for Renault.

Lewis Hamilton fik McLaren raceren frem på en tredjeplads, hvilket er ret godt gået, men det holdt hårdt og Sebastian Vettel kørte til sidst super hurtigt og endte halvvejs på siden af Hamilton, da de kørte over stregen.

Under punktet HOT or NOT, er der klart mest til HOT siden, heldigvis. Men for ikke at tage for meget med, så ser den sådan ud.

HOT or NOT:

HOT
Hot var så absolut Kobayashi, der kæmpede en brav kamp i Toyotaen. Klart den bedste indsats vi har set af en debutant i år.

Jenson Button var absolut også HOT. Smukt kørt. Han viste at han fortjener at blive udnævnt til verdensmester i Abu Dhabi om 2 uger.

Mark Webber, for at have kørt et helt igennem stærkt løb. Mange overhalinger. Godt at se, at de nye aerodynamiske regler virker.

Brawn GP var et ganske udemærkede køb

NOT
Jano Trulli, for at miste overblikket og gå amok på en sagesløs Sutil. Det burde han være for gammel til.

McLaren for at lukke Kovalainen ud med benzinslange slaskende efter sig. Om det var Kovalainen, der havde for travlt, eller om det var manglende kommunikation er underordnet. Det må bare ikke ske.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fakta om Button - den nye verdensmester Vender Schumi alligevel tilbage? »