• Forside

Sidste løb for Tom K

Tom Kristensen kører denne weekend sit sidste løb i ikke bare dette års DTM-mesterskab, men i selve DTM-serien. Seks års race i rollen som fabrikskører slutter søndag eftermiddag. I den anledning hyldes danskeren.

Tom K giver et interview til DR efter DASU pressemødet sidste uge . Copyright Michael Ewert

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/10 2009 klokken 17:10

På søndag kører Tom Kristensen sit sidste standardvognsløb for Audi. Efter seks år i en Audi A4 DTM-racer har Tom før søndagens løb scoret 212 point, 18 podieplaceringer, 9 pole positions og 4 sejre – den seneste i sæsonåbneren på Hockenheim, der også lægger asfalt til sæsonafslutningen.

Audi har lavet en helt speciel bemaling til løbet. En speciel rød og hvid Audi med Tom Kristensens ansigt på kølerhjelmen og en tak for de fantastiske år på tysk.

’Held og lykke, Tom’ står der på dansk, hvilket er meget passende, da Tom er kendt for at takke de danske fans, når han står på podiet.

Den specielle Audi-bemaling i anledning af Tom Ks sidste DTM-løb

Tom Kristensen siger forud for finale- og afslutningsløbet i DTM:

“Det bliver lidt mærkeligt, men jeg har haft en hel sæson til at vænne mig til tanken, og lige nu glæder jeg mig faktisk rigtig meget til mit afskedsløb i DTM."

“Jeg håber at kunne forlade serien med et godt resultat, enten i form af en podieplacering eller ved at have hjulpet Audi til endnu et mesterskab."

Holdkammeraten, Timo Scheider, der er reregerende DTM-mester, ligger i spidsen af mesterskabet med syv point. Nummer to er McLaren-testkøreren Gary Paffett, der i sin Mercedes stadig kan nå at blive mester i år, noget AUDI vil gøre alt for at hindre, da et mesterskab til Timo Scheider vil betyde historie. Intet mærke har før vundet tre mesterskaber i træk.

Tom Kristensen vandt åbningsløbet på Hochenheim Copyright DTM Media

Tom Kristensen besluttede for et år siden, at 2009 skulle være det sidste år i DTM. Overvejelserne har været store, og mange var overraskede over, at beslutningen ikke skete noget tidligere.

22. april 2007 var Tom involveret i et voldsomt uheld på første omgang i sæsonens første løb på Hockenheim.

“Dengang blev der spekuleret i, om ikke det havde været klogest at stoppe. Jeg ville imidlertid gerne selv have lov til at bestemme, hvornår det var tiden for at trække stikket, og jeg synes, jeg har kunnet være min indsats bekendt."

"Jeg havde ikke nogen stor 2008-sæson, dels på grund af uheld, dels fordi jeg stadig døjede med efterveer som hovedpine og mathed.”

Audi kørerne tænkte på Tom K og Alexander Premat. Efter Toms uheld i 2007

”I år har jeg fysisk haft det fantastisk, men uheldene har forfulgt mig i løbene. I kvalifikationerne er det imidlertid gået fint, så jeg har fået vist over for alle tvivlerne, at jeg stadig har haft farten til at kunne gøre mig gældende i toppen.“

Peugeot vandt i år Le Mans på banen, som nærmest var blevet Audis hjemmebane. Nederlaget til Peugeot gjorde ondt, og derfor er det så meget mere vigtigt for Audi at vinde DTM-mesterskabet. Mercedes har jo med Jenson Buttons kørsel i Brasilien i sidste uge jo vundet en titel som motorleverandør til konstruktørmestrene.

“Løbet har derfor enorm betydning for Audi, specielt i et år, hvor det ikke lykkedes at vinde Le Mans. Jeg vil som loyal kører derfor gøre mit til at hjælpe Timo frem, også selv om jeg eventuelt skal bruges strategisk og derfor ikke kan køre min egen chance fuldt ud.”

Tom K pressekonference på Hotel Hilton 11. juni 2007

Vi krydser fingre for, at Tom K ikke udgår på første omgang i afslutningsløbet ligesom David Coulthard oplevede det i hans sidste Formel 1-løb sidste år.

Tom Kristensen vil i fremtiden koncentrere sig om AUDI’s sportsvognsprogram.