• Forside

Godt Loeb ikke kører alligevel

For et par dage siden meldte Sebastien Loeb ud, at han måtte opgive Formel 1-drømmen. En skam for de mange som gerne ville se rallymesteren i en F1-bil, men Toro Rosso teamchef Franz Tost er ikke en af dem. Sportsligt gav det ingen mening.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/10 2009 klokken 07:10

En rallyverdensmester i et Formel 1-løb. Der manglede kun Valentino Rossi for at gøre det Formel 1-løb til det meste ventede i mange år.

Det kommer dog ikke til at ske, og det er godt det samme. Franz Tost, teamchefen fra Toro Rosso er ikke skuffet.

Ifølge Tost giver det ingen sportslig mening at proppe Sebastien Loeb i en Formel 1-bil. Loeb mangler alt for meget for at kunne gøre sig bare nogenlunde gældende, og så er der samtidig det aspekt, at en af de nuværende kørere, så skulle erstattes.

Overfor ’Auto Motor und Sport’ udtalte Franz Tost:

”Hvis Red Bull ønskede dette af marketingmæssige grunde, ville det naturligvis ske, men det giver ikke mening fra et sportsligt synspunkt.”

Sebastien Loeb i Renault R26

“Konkurrencen i Formel 1 er hårdere end nogensinde før. I værste fald ville Loeb være tre til fire sekunder efter. Han ved hvordan man kører en bil; man bliver ikke rallyverdensmester seks gange, hvis man ikke kan dette.”

”Men i F1 er det sidste sekund det sværeste, hvilket er noget Valentino Rossi også måtte indse.”

For at Sebastien Loeb skulle komme på niveau med de nuværende kørere, ville det kræve mindst 15.000 km for at gøre sig nogenlunde gældende. Dem får man ikke i det nuværende Formel 1.