• Forside

Forskelsbehandling hos McLaren

Selv om McLaren udtaler, at der ikke er forskelsbehandling mellem deres kørere, så har Heikki Kovalainen flere gange i løbet af de sidste to år udtalt, at det er der. Lewis Hamilton favoriseres på strategi og nye dele.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/11 2009 klokken 08:11

Heikki Kovalainen har igennem de sidste to år måtte affinde sig med at være andenvælger, når noget skal gøres eller afprøves. McLaren har under begge år favoriseret Lewis Hamilton, hvilket indirekte var det, Fernando Alonso blev så gal over i 2007.

Vi har set det flere gange. I år hvor vægtene på bilerne offentliggøres efter kvalifikationen, har Lewis Hamilton alle, eller næsten alle, gange været den letteste bil. Det på trods af, at Heikki Kovalainen havde ønsket at starte på en lettere blanding.

Heikki Kovalainen udtaler i et interview til den finske avis ’Helginsin Sanomat’:

”Det har altid været svært at acceptere, at Lewis altid var den første til at modtage nye dele.”

Heikki Kovalainen

“Jeg har ikke ønsket at gøre det til et stort problem, men det ville have været rart, for en gangs skyld, at få de nye dele på min bil, specielt efter vi mistede chancen for at vinde mesterskabet.”

”Jeg kunne have beklaget mig offentligt, men ønskede i stedet at vise teamet, at jeg altid giver mig 100% med den bil jeg har, og det tror jeg de ved.”

“Hver gang, i denne sæson, hvor Hamilton og jeg har været i den tredje del, har jeg skulle gøre det med mere brændstof. Hvis man tænker over brændstofvægtene, ville jeg have haft pole position flere gange.”

Heikki Kovalainen

Kovalainen, om end rygtet til både Renault og Toyota, mener stadig, at han har en chance hos McLaren, og landsmanden Mika Häkkinen var for et par dage ude og sige, at han synes McLaren skulle beholde Heikki.

”Jeg er 100% sikker på, at McLaren ikke har truffet en beslutning endnu. Vi får se, hvad de vil gøre,” siger han.