• Forside

Alvorlig tvivl om Toyota i 2010

Ifølge kilder har Toyota F1 planlagt d. 8. november som dagen, hvor teamet vil præsentere sine planer for 2010-sæsonen, og der er nu opstået reel tvivl, om fabrikken overhovedet vil fortsætte i Formel 1 i 2010.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/11 2009 klokken 11:11

Det var oprindeligt forventet, at den japanske bilproducent Toyotas beslutning om, hvorvidt man fortsat vil finansiere sit Köln-baserede Formel 1-team, først ville blive offentliggjort efter fabrikkens kommende bestyrelsesmøde.

Toyota's F1-budgetter bliver normalt altid godkendt på forhånd op til årets udgang, men i følge kilder frygtes det, at det er blevet anset for nødvendigt at offentliggøre beslutningen tidligere end normalt.

Er disse glade mennesker arbejdsløse i 2010? Her fejres Jarno Trullis 2. plads i Japans Grand Prix i år.

Det tyske magasin ’Auto Motor und Sport’ samt den britiske avis ’Independent’ forventer, at der vil komme "dårlige nyheder" fra Toyota "senere på ugen", som det udtrykkes.

Også i finanskredse er der tvivl om Toyotas 2010-planer.

"(Japanske, red.) producenter af biler og bildele sætter spørgsmålstegn ved, hvad de kan vinde nu ved at bruge flere hundrede millioner yen på at deltage i Formula One," siger Tatsuya Mizuno, en bil-analytiker hos det rådgivende konsulentfirma Mizuno Credit.

Toyotas fremtid i Formel 1 blæser med andre ord stadig i vinden.

Vi får utvivlsomt flere oplysninger efterhånden som vi nærmer os d. 8. november. Den stigende rygtestrøm kan tvinge ledelsen til en klar udmelding.

Vælger Toyota at trække sig, vil det til gengæld gøre plads til et rekonstrueret Sauber, hvis officielle ansøgning til 2010 automatisk vil blive aktiveret i tilfælde af en ledig plads.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.