Abu Dhabis Grand Prix – Dagen derpå

Årets sidste løb var samtidig det første løb, der blev afholdt Abu Dhabis nybyggede Yas Marina Cirquit. Specielt spændende var løbet ikke, men der var alligevel nogle bemærkelsesværdige momenter.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 2/11 2009 klokken 20:11

Det helt nybyggede Yas Marina Cirquit, i Abu Dhabi, fik i år æren af at afholde sæsonafslutningen i Formel 1.

Omgivelserne kan der ikke sættes en finger på. Skulle man have bygget Monaco op helt forfra, havde det nok set ud på samme måde.

Ikke mindst virker det imponerende når racerne kører ind under det 5-stjernede hotel, der er bygget ved, og over, banen.

Formel 1 på banen og almindelig liv i tunnellen over banen

Træningerne og kvalifikationen gav al mulig grund til at tro på en overbevisende sejr til Lewis Hamilton, men en fejl på bagbremserne tvang ham hurtigt ud af løbet, hvilket gav en meget stærkt kørende Sebastian Vettel frit løb til sejren.

Lewis Hamilton kører sidste gang med nr. 1 på bilen i denne omgang

Mark Webber, i den anden Red Bull-racer, kørte også et flot løb, og blev faktisk kun truet af den nye verdensmester, Jenson Button, på de sidste par omgange.

Rubens Barrichello, som skulle prøve at kæmpe sig op på andenpladsen i mesterskabet, virkede hurtigt til at have mistet troen på det, og hans ødelagte frontvinge kan ikke engang bebrejdes, da den ikke ændrede på hans omgangstider.

Rubens Barrichello og konen Silvana

I kampen om tredjepladsen i konstruktørernes mesterskab, skulle McLaren og Ferrari kæmpe som besatte, da de kun var adskilt af et enkelt point.

Livet kunne være blevet så meget lettere for Ferrari, da Lewis Hamilton forlod banen, men hverken Kimi Räikkönen eller Giancarlo Fisichella gjorde ret meget for det, om end Heikki Kovalainen, i McLaren, heller ikke scorede point. Sidstnævnte skal dog roses for en flot start, hvor han hentede 5 placeringer.

Stefano Domenicali og Luca di Montezemolo diskuterer deres 4. plads i kontruktørmesterskabet

En anden der fortjener ros, er Toyotas Kamui Kobayashi, der igen var stand-in for den skadede Tim Glock. Kobayashi kørte løbet med et overblik og en aggressivitet, som var langt mere rutinerede kørere værdigt. Toyotas teamchef har da også efterfølgende luftet muligheden for at give japaneren et fast sæde til næste år.

Kamui Kobayashi på vej ud af pitten

BMW-Sauber kørte deres sidste løb, og sluttede en miserabel sæson af, med et godkendt resultat. Kubica måtte dog ud på en lille snurretur efter en fight med en Toro Rosso.

BMW takker af

En anden Toro Rosso måtte ydmygende løbe tør for brændstof, eller var det officielt et gearkasse-problem?, da han i vildfarelse kom til at køre ind til Red Bull, i stedet for at besøge sit eget pitcrew. Red Bull-folkene var dog ikke så hjælpsomme der, da de havde den løbsførende, Sebastian Vettel, på vej ind.

Jaime Alguersuari

Som sædvanlig vil jeg slutte med en subjektiv HOT/NOT opremsning:

HOT
- Sebastian Vettel: Superflot kørt fra starten
- Mark Webber: Satte ikke en fod forkert, og fortjente andenpladsen
- Kamui Kobayashi: Satte en streg under værdigheden som F1-kører

NOT
- Romain Grosjean: Har ikke præsteret noget overhovedet
- Giancarlo Fisichella: Har gjort en indsats der minder om Luca Badoers
- Renault: Var de med?

Fernando Alonso for sidste gang i Renault
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull fortsætter med Renault Alvorlig tvivl om Toyota i 2010 »