• Forside

Senna præsenteret hos Campos

Bruno Senna er nu blevet præsenteret som Formel 1-kører for Campos Meta1-holdet. Det skete tirsdag i den spanske by Murcia, og dermed kan han kalde sig Formel 1-kører de næste to år. Interessant nok får Senna ikke løn de to år.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/11 2009 klokken 13:11

Bruno Senna blev igår præsenteret som den ene Campos Meta1-kører til 2010. Holdkammeraten er der stadig ikke kommet navn på, men det bekymrer kun en lille smule.

Ifølge Adrian Campos er favoritten Pedro de la Rosa, men det er et problem, at han er spansk i forhold til spanske sponsorer.

Bruno Senna og Adrian Campos

Der er dog også russisk interesse i form af Vitaly Petrov og venezulealandsk interesse i den unge kører Pastor Maldonado, der i år var holdkammerat til den senere GP2-mester Nico Hülkenberg. Så det er muligt at finde en andenkører til Bruno Senna.

Bruno Sennas første Formel 1-eventyr er noget specielt. Han får ikke løn af holdet, men han skal heller ikke levere sponsorer og dermed agere betalingskører.

Det betyder dog ikke, at Ayrton Sennas nevø ikke kommer til at tjene penge.

”Jeg vil ikke modtage løn, men det er tilladt for mig at have personlige sponsorer.”

”Jeg er her fordi jeg stoler på Adrian (Campos) fuldstændig.”

Bruno Senna tester Oreca LMP1-prototype, som han brugte 2009 sammen med.

”Jeg talte med alle teams bortset fra Ferrari, og stort set dem allesammen krævede, at jeg kom med fem mio. euro i sponsorer. Til sidst nåede jeg en aftale med Campos, fordi de tror på mig, og fordi de tror, at mit navn vil hjælpe med at skaffe sponsorer.”

Der var andre gode nyheder under præsentationen igår . Dallara, der skal levere chassiset til den første Campos Meta-bil har bestået FIA’s strenge crash tests.

”Af alle nye teams er Campos’ bilen den, der er længst fremme. Den har allerde klaret de frontale og laterale crash tests, hvilket er de vigtigste.”

Nu venter vi på at få den nye bil at se, hvilket der stadig er nogle måneder til, og hvem der bliver Sennas holdkammerat. Det burde gå noget hurtigere.