• Forside

Officielt: 1-tallet kommer til McLaren

McLaren har netop udsendt den pressemeddelelse, som vi har gået og ventet på: Jenson Button skifter til McLaren på en flerårig kontrakt. Det er første gang siden 1968, at et hold vil have to britiske verdensmestre på samme tid.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/11 2009 klokken 14:11

Jenson Button skifter til McLaren og skal sammen med Lewis Hamilton agere det nye dream team i Formel 1.

Selv om det har været en svær beslutning for Jenson at skifte de trygge rammer fra tiden hos Brackley (BAR/Honda/Brawn) ud med et skifte til McLaren, så er verdensmesteren klar til udfordringen.

”Det er altid en svær beslutning at forlade et team, når man har været der så lang tid. Men livet handler om udfordringer, og vigtigst af alt at udfordre sig selv. Så selv om jeg vandt verdensmesterskabet med Brawn GP sidste år, og det vil jeg aldrig glemme, så har jeg altid været klar til at give mig selv nye udfordringer.”

Det var svært for Jenson at sige farvel Brawn Grand Prix. Et hold han har været en del af siden 2003.

”Så det er grunden til, at jeg besluttede at blive en del af Vodafone McLaren Mercedes. Man kan slet ikke undgå at blive påvirket af holdets fænomenale historie. McLaren er noget af det største indenfor sport, og dets resultater og liste over tidligere mestre er som at læse en Who’s Who of Formula 1 – Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen og naturligvis min nye holdkammerat Lewis Hamilton.”

”Jeg har fulgt McLaren siden jeg var en lille dreng (testede for holdet som belønning for at vinde Autosport Young Driver-titlen i 1999 red.), og det føles uvirkeligt nu at blive en del af dem.”

Jenson Button i testuniform 2008. Får hans hjelm en farvemæssig make-over til 2010?

”Jeg vil ønske alle mine gamle Brawn GP mates held og lykke med deres nye Mercedes Grand Prix-eventyr, ligesom jeg håber de ønsker mig det bedste med mit nye Vodafone McLaren Mercedes-eventyr.”

McLaren-teamchefen Martin Whitmarsh ser frem til udfordringen ved at have de seneste to verdensmestre i teamet.

”Alle hos Vodafone McLaren Mercedes er stolte over at kunne byde Jenson velkommen til vores hold. Det har altid været vores politik at hyre de to bedst mulige kørere – og i Jenson og Lewis føler vi, at vi har opnået det hurtigste par på 2010-gridden, men også de to mest komplette, professionelle og dedikerede kørere i Formel 1.”

“Lad mig gøre det klart, at Jensons beslutning om at komme til os ikke var motiveret af penge. Vi vil ikke betale ham mere end han kunne have fået et andet sted, og det beviser Jensons tro på Vodafone McLaren Mercedes, men også hans vilje og ambitioner om at bygge videre på de fænomenale resultater han opnåede i 2009.”

Lewis Hamilton og McLaren teamchef Martin Whitmarsh ser frem til samarbejdet med Jenson Button.

”Vi er ambitiøse, vi er motiverede og vi er mere sultne end tidligere. Vi lægger ikke skjul på, at vores ambition for næste år. At Vodafone McLaren Mercedes vinder begge verdensmesterskaber – og med Jenson og Lewis er vi bedre forberedt end noget andet team i pitlanen for at opnå dette.”

”Jeg ønsker også at takke Heikki for sit uselviske arbejde de sidste to år. Udover at være hurtig, så var Heikki en fantastisk person, som vi kommer til savne meget. Jeg behøver nok ikke sige, at vi ønsker ham held og lykke med næste sæson, og vi vil være glade, hvis han sikrer sig et godt sæde i 2010.”

Den afgående verdensmester Lewis Hamilton supplerer:

”Det er fantastiske nyheder, at Jenson har besluttet at blive en del af Vodafone McLaren Mercedes – og jeg ser frem til at arbejde sammen med ham og vores ingeniører for at sikre, at vi kan sparke 2010-sæsonen i gang med en bil, der er konkurrencedygtig nok til at vinde verdensmesterskabet.”

Heikki Kovalainen ønskes held og lykke i 2010 af Lewis Hamilton og Martin Whitmarsh.

”Jeg ønsker at sende de bedste ønsker for fremtiden til min 2008/09-holdkammerater og nu gode ven Heikki Kovalainen, som er en af de flinkeste mennesker, jeg nogensinde har mødt.”

“Det er klart, at jeg som britisk kører, også er begejstret over, at vi vil repræsentere United Kingdom, og jeg mener dagens annoncering er fantastiske nyheder for de britiske sportsfans. Jeg håber de vil give os deres fulde støtte, når sæsonen starter i marts. Jeg ser allerede frem til Silverstone (ved Lewis noget, vi ikke ved endnu? red.) – det bliver vildt.”

”Jeg har fulgt udviklingen af vores 2010-udfordrer, MP 4-25, tæt og jeg tror det bliver en state-of-the-art bil, der vil gøre det muligt for os begge at kæmpe med om sejrene.”

Husk nu Jenson, at der er sådan dine mekanikere ser ud i 2010.

Denne nyhed består af udvalgte citater fra den pressemeddelelse McLaren har udsendt.