• Forside

Sauber køber teamet tilbage

BMW har i dag annonceret, at de har indgået et forlig med Peter Sauber, vedrørende salg af holdet. Det betyder dermed, at den planlagte handel med Qadbak Investments ikke bliver gennemført.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 27/11 2009 klokken 14:11

Det tidligere Sauber-hold, grundlagt i 1993 af Peter Sauber, blev i slutningen af 2005 købt af BMW, og har siden kørt under navnet BMW Sauber.

Det indtil BMW i juli i år, annoncerede deres tilbagetrækning, som følge af firmaets interesser i disse tider.

Efter 4 år i sporten, uden at have opnået alle holdets ambitioner, valgte BMW at sælge holdet tilbage til Peter Sauber.

En bil fra det gamle Sauber hold

Dog er salget af holdet afhængigt af, hvorvidt holdet får en plads på gridden til næste år.

Selv siger Peter Sauber: "Jeg er meget lettet over vi har opnået denne løsning. Det betyder vi kan beholde faciliteterne i Hinwil, samt størstedelen af arbejdspladserne. Jeg er overbevist om det nye hold har en lys fremtid i Formel 1, eftersom den igangværende omdannelse af sporten vil gavne privatteams."

"Vores medarbejdere er meget kompetente og motiverede og jeg ser frem til denne udfordring sammen med dem. Jeg vil takke BMW for 4 års samarbejde, der har været meget succesfulde."

Mario Theissen og Nick Heidfeld i BMW Sauber-pitten

Dr Klaus Draeger, bestyrelsesmedlem i BMW AG, med ansvar for udvikling, tilføjer:

"Vi er meget glade for denne løsning. Dette fuldfører det vigtigste kriterium for holdets fremtidige succes. Vores forhold til Peter Sauber har altid været fremragende og bygget på respekt. Vi ønsker at takke Peter og hele holdet, for det fremragende samarbejde gennem de sidste 4 år."

Som følge af aftalen med Peter Sauber, vil medarbejderstaben blive skåret ned fra 388, til i omegnen af 250 medarbejdere. Dog er det for tidligt at udtale sig om, der stadig er overflødige hoveder.

BMW beklager disse nedskæringer, men ser dem som nødvendige for holdets videre fremtid. BMW vil ydermere støtte omstruktureringen af holdet.