• Forside

Officielt: Force India bevarer duo

Force India har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvor de bekræfter, at Adrian Sutil og Vitantonio Liuzzi også i 2010 vil danne holdets kørerduo. Forventet, og så alligevel ikke.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/11 2009 klokken 16:11

Fredag den 27. november skulle være dagen, hvor Force India offentliggjorde et uændret makkerpar til næste års verdensmesterskab. Det er ikke overraskende, at de to kørere sidder bag rattet, da Vitantonio Liuzzi allerede i 2008 indikerede, at hans chancer for et sæde i 2010 var store.

Holdkammeraten, Adrian Sutil, starter sit fjerde år indenfor Force India-regi, hvor 2007 dog foregik under Spyker-navnet. I 2006 var han test- og reservekører fra Midland, men her var Vijay Mallya ikke på samme måde tilknyttet.

Han leverede flere gode præstationer i år, og Force India meldte tidligt ud, at de havde leveret et kontrakttilbud til tyskeren.

Adrian Sutil takkede ja-tak for tilbuddet ved at melde ud, at han ventede på et bedre tilbud fra et fabriksteam, og derfor ikke kunne acceptere tilbuddet på daværende tidspunkt. Med dagens udmelding står det så klart, at der ikke kom det ønskede tilbud fra et fabriksteam.

Glade Force India-mekanikere får de samme kørere at arbejde sammen med i 2010.

Teamchef Vijay Mallya udtaler:

”Vi er meget tilfredse med at bevare Adrian og Tonios services i endnu en sæson. Vi har altid ment, at stabilitet er nøglen til holdets udvikling og for første gang i mange år, vil vi have kontinuitet ikke bare med kørere, men også den samme motor og seniormanagementgruppe.”

”Med stabiliteten på plads tror jeg fuldt og holdent på, at vi har en god platform til at bygge videre på vores gode præstationer i 2009. Jeg er sikker på, at vi har et af de mest dynamiske line-ups på gridden, og jeg håber, at det vil gøre os godt i, hvad vi håber bliver et transformeringsår for holdet.”

Adrian Sutil på Interlagos

Adrian Sutil supplerer:

”2010 bliver mit fjerde år med dette team. Jeg har det godt her, det føles som en familie, og når man har det godt, kan man fokusere sin energi 100% på at gøre det rigtige på banen. Næste sæson håber jeg på, at jeg kan score point regelmæssigt, måske ligefrem kæmpe med om podiet. ”

”Vi er på rette vej, så med vores forenede energier, tror jeg vi kan opnå mere end sidste sæson (i år, red.).”

Vitantonio Liuzzi

Vitantonio Liuzzi er muligvis endnu mere glad. Han vender tilbage til Formel 1 som en kører på fuld tid.

”Det har hele tiden været mit mål at vende tilbage til racing i 2010, og nu har jeg endelig opnået dette. Jeg føler de fem løb i 2009 var mere en slags opvarmning; at vende tilbage til racing, lære bilen at kende, at få den rigtige fornemmelse tilbage. Nu hvor jeg har opnået dette er jeg klar til at angribe næste sæson.”

”Vi var rimelig stærke i den sidste del af 2009, så hvis vi kan fortsætte hvor vi slap, så tror jeg det bliver et godt år. Point er helt sikkert vores mål og at vise folk, hvad vi kan.”

Ifølge pressemeddelelsen vil man vende tilbage om et par uger med en annoncering af tredjekøreren. Den afhænger blandt andet af den kommende ungdomstest.