• Forside

Rygte: Gascoyne forlader Toyota - Opdateret

Angiveligt er Mike Gascoyne og Toyota ikke længere synonym med hinanden. Endnu er der intet officielt, men flere nyhedsmedier melder nu om fyringen.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 4/4 2006 klokken 19:04

På grund af uvisse omstændigheder, vil de seneste rygter vide, at Mike Gascoyne, Toyotas Tekniske Direktør, forlader det Køln-baserede Toyota hold.

På grandprix.com kan man læse, at kilder har berettet om store omrokeringer hos Toyota, og at dette skulle have indebåret en mulig fyring af Mike Gascoyne.

Mike Gascoyne selv, vil ifølge grandprix.com, ikke kommentere sagen, og da Gascoyne normalt er hurtig til at dementere løse rygter, kan det formodes at der måske er noget om det.

Begrundelsen for en fyring er svær at få øje på, senest med det flotte resultat i Melbourne, hvor Ralf hentede en 3. plads hjem til holdet.

Gascoynes eneste problem kan være, at han har svært ved at samarbejde, manden ved, hvordan han vil have det, og sådan skal det helst være.

Det er som skrevet endnu ubekræftet, min vi følger naturligvis op, så snart der er mere nyt i sagen.

Såvel autosport som pitpass melder her til aften også om fyringen. Begge oplyser dog at nyheden først kunne læses på grandprix.com og hverken pitpass eller autosport er kommet nærmere en officiel bekræftelse.

Fra autosport lyder det, at Gascoynes kontrakt skulle genforhandles om et par måneder. Ydermere oplyses det, at der tidligere har været en udmelding vedrørende Gascoynes fremtid, og at man ledte efter en afløser.

På pitpass kan det læses at Gascoyne i 2005 blev sendt hjem midt under en Grandprixweekend, pga. stridigheder, og Gascoyne har flere gange luftet sin utilfredshed med at være beskæftiget i Køln, da han hjemme i England har kone og 3 børn.

Sandsynligvis bliver Gascoyne afløst af Pascal Vasselon, der tidligere har arbejdet for Renault og Michelin.

Vi venter stadig på en officiel udmelding fra Toyota, men det lader til, at de ikke har været tilfredse med det arbejde den næst højest betalte, kun overgået af Neweys skifte til Red Bull, tekniske direktør har leveret.