Officielt: Kova og Trulli til Lotus (opdateret)

For få timer siden offentliggjorde Lotus, at deres kørere for 2010 hedder Heikki Kovalainen og Jarno Trulli. Reservekører for det malaysiske hold bliver Fairuz Fauzy.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/12 2009 klokken 09:12

Ved middagstid malaysisk tid præsenterede Lotus F1 Racing sine kørere for 2010.

Jarno Trulli og Fairuz Fauzy blev ikke overraskende præsenteret som henholdsvis løbs- og reserve/testkører. Mere overraskende var Heikki Kovalainen.

Lotus F1 Racing er et malaysisk hold, der stiller til start under malaysisk flag, men med det engelske navn Lotus. Det var derfor naturligt, at det var den malaysiske premierminister Dato' Sri Najib Tun Razak, som præsenterede det lokale holds nye kørere.

Lotus annoncerer deres kørere for 2010 Copyright Lotus

Jarno Trulli var ikke den store overraskelse. Kendt som både en hurtig kører, men også som en god udviklingskører, som var blevet arbejdsløs efter en flerårig periode hos Toyota. Trulli og Lotus’ tekniske chef Mike Gascoyne har arbejdet sammen i flere gange igennem Trullis karriere.

Fairuz Fauzy var også ventet. Han er den bedste af de nuværende up-and-coming malaysiske kørere, og med Lotus som et malaysisk hold var forbindelsen skabt. Tilmed er Alex Yoong ansat i en seniorrolle i teamet.

Heikki Kovalainen, teamchef Tony Fernandes, Jarno Trulli og Fairuz Fauzy Copyright Lotus

Heikki Kovalainen var den store overraskelse, selv om han ikke havde de store muligheder for at fortsætte Formel 1-karrieren efter Jenson Button blev annonceret som McLaren-kører. Alligevel giver det god mening, og en kører som har tilbragt tre år i topteams er ikke en dårlig kører at få over til et nystartet team.

Her kommer udvalgte kommentarer fra dagens pressemøde:

Teamchef Tony Fernandes:

”Jeg er begejstret over, at vi har kunne skrive med Jarno, Heikki og Fairuz til Lotus F1 Racing i vores debutsæson. Ansættelsen af Jarno, Heikki og Fairuz som vores kørere viser kvaliteten af vores team, vores ambitioner, og vores mål om succes i Formel 1 på den lange bane.”

Løbskører Jarno Trulli:

”Det er et privilegium for mig at skrive med det nyt Lotus F1 Racing-team. Tony har sat nogle meget ambitiøse mål og jeg er klar til at hjælpe teamet med at nå disse.”

Jarno Trulli Copyright Lotus

”Jeg er også glad for at skulle arbejde sammen med Mike Gascoyne, en person som jeg tidligere har nydt succes hos andre teams.”

Løbskører Heikki Kovalainen:

”Det er fantastisk at blive en del af Lotus F1 Racing, og jeg ser frem til de udfordringer der ligger foran os. Jeg besøgte for nyligt vores fabrik i Norfolk (England), og var meget imponeret over at se, hvor langt teamet er kommet på så kort tid siden, at det blev lanceret i september, og hvor determinerede alle er for at opfylde Tonys ambitiøse mål.”

Heikki Kovalainen, Lotus løbskører Copyright Lotus

”Jeg vidste med det samme, at det ville være en fantastisk mulighed at hjælpe dem med at opnå deres mål.”

Testkører Fairuz Fauzy:

“Der er ikke nogen store ære end at få chancen for at køre for dit land. Jeg fik mulighed for at gøre dette for A1 Team Malaysia i A1GP i et par år, men at få en chance for at blive en del af Malaysias første Formel 1-team er meget specielt for mig og højdepunktet i min karriere indtil nu.”

Fairuz Fauzy, Lotus' tredjekører

Opdateret med billeder

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher tæt på Mercedes aftale Mosley smider tikkende bombe under Formel 1 »