Mosley smider tikkende bombe under Formel 1

FIAs nyligt afgåede præsident, Max Mosley, har altid været god for dramatik og spænding, og det fortsætter lidt endnu. I et interview med The Sunday Telegraph ruller han en tikkende bombe ind under F1-teamene. Lawyers: ”Start your engines”.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/12 2009 klokken 13:12

Da Max Mosley forlod embedet som FIA's præsident, advarede han Formel 1-cirkusset om, at de ligeså godt kunne sætte deres advokater på standby, for ekspræsidentens kommende biografi vil forårsage det rene festfyrværkeri.

Nu har han brudt sin tavshed i et eksklusivt interview i avisen, The Sunday Telegraph.

Selv om Mosley kun kradser lidt i overfladen af de skandaler og intriger, som fandt sted i løbet af hans 16-års regeringsperiode som præsident for motorsportens ledende organ, ser det ud til, at briten vil holde disses advokater travlt beskæftiget.

Max Mosley har rare ting at afsløre i sin kommende biografi.

I artiklen afviser den 69-årige ekspræsident anklagerne om, at hans embedsperiode som præsident var et diktatur. Tværtimod siger Mosley, at han, i forbindelse med Spygate-sagen, gik ind for en meget strengere straf overfor McLaren, end der i sidste ende blev effektueret.

"Det eneste rigtige ville have været at udelukke dem (McLaren, red.) fra 2007 med det samme, og også fra 2008-mesterskabet," sagde han.

"Men med lidt, eller ingen, indkomst i 18 måneder og med over 1.000 ansatte, ville deres situation have været katastrofal,” fortsætter han. ”Et forbud ville også have ødelagt den spændende mesterskabskamp, som foregik mellem Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen.”

"Jeg gik ind for en total udelukkelse, og jeg var klar over konsekvenserne. Men jeg tror på den gamle, juridiske tese: ’hårde sager giver dårlig lovgivning’. Jeg blev dog nedstemt og Rådet (i FIA, red.) gik ind for en meget stor (100 mio. dollar, red.) bøde i stedet. McLaren appellerede ikke."

Et emne, som Mosley også berører, er de højt profilerede afsløringer om hans privatliv.

Flavio Briatore. Er han begyndt at bide negle?

"Da Formel 1 blev konfronteret med et reelt problem (Spygate, red.) lidt over et år senere, var jeg mindre godt rustet til at håndtere det. Min situation blev forværret af afsløringer om mit privatliv, trods en stor tillidserklæring fra FIA og vellykkede retssager mod avisens ansvarlige."

Han omtaler også Flavio Briatores livstidsudelukkelse fra Formel 1 og dennes rolle i Crashgate. Briatore har i direkte vendinger kaldt FIAs høring i september for "humbug" og beskyldte Mosley for at være "forblindet af et ønske om personlig hævn".

Endelig kommer Mosley også ind på F1-teamenes ”konstante trussel om at danne en udbryderserie”, dannelsen af Formula One Teams 'Association (FOTA), og det følsomme spørgsmål om omkostningsbesparelser og fabrikteamenes udvandring fra sporten.

Vi, og ikke mindst advokaterne, venter i spænding på at bomben detonerer, når Max Mosleys kommende biografi bliver frigivet.

Lawyers: ”Start your engines”.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Kova og Trulli til Lotus (opdateret) Officielt: Virgin bekræfter di Grassi »