• Forside

Alonso vil være en holdspiller

Luca di Montezemolo blev fredag spurgt omkring Fernando Alonso, og hvordan den spanske kørers rygte som en kører, der kun har fokus på sig selv, vil virke på Ferrari. Et spørgsmål præsidenten har diskuteret med Stefano Domenicali mange gange.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/12 2009 klokken 12:12

Fernando Alonso har accepteret, at han hos Ferrari ikke er enevældig førstekører, men bliver en del af et team, noget som han ikke har været god til at være hos sine tidligere hold Renault og McLaren.

Det fortalte Ferrari-præsidenten under et spørgsmål under pressemødet i fredags.

”Jeg talte omkring disse ting med (Stefano) Domenicali måske 1000 gange, ikke 100, 1000 gange, og jeg har talt med (Fernando) Alonso.”

”Jeg sagde til ham ’hvis du skal køre for os, så kører du for et team, du kører for en gruppe, du kører ikke for dig selv.”

Podiet ved det europæiske Grand Prix 2007. I 2010 skal Massa og Alonso enes hos Ferrari.

”Hvis du ønsker et team, så opret dit eget team, som John Surtees. Hos Ferrari vil vi give dig de bedste betingelser for at vinde. Hvis vi ikke ville det, så ville vi ikke ansætte dig.”

Ifølge Luca di Montezemolo havde sponsoren Santander ikke noget med valget af Alonso at gøre. Det handlede om fornyelse hos Ferrari, og her passede Kimi Räikkönen ikke længere ind.

”Lad os gøre en ting klart, vi var meget glade for alt, hvad Kimi har gjort for Ferrari i hans tid hos Ferrari. Han vandt verdensmesterskabet i sit første år og spillede en vigtig del i vores kontruktørmesterskab i sit andet år, og i denne svære sæson lykkedes det ham i det mindste at sikre en sejr.”

”Men vi var klar over, at noget skulle gøres om i den måde vi fungerede på, og derfor gik vi efter Alonso.”

Om halvanden uge kan Fernando Alonso tage Ferrari-tøjet på. Copyright Ferrari Media

”Det er klart, at de (Santander, red.) er glade, men det er ikke sponsorerne, der vælger vores kørere. Vi har aldrig fungeret på den måde, og det vil vi aldrig komme til.”

D. 1. januar kan Fernando Alonso officielt kalde sig Ferrari-kører, og tage det officielle Ferrari-tøj på.