• Forside

Har Ferrari bekræftet en Schumi-Mercedes kontrakt?

Luca di Montezemolo besvarede fredag på det årlige julepressemøde i Maranello på spørgsmål fra den nationale og internationale presse. Michael Schumacher var et varmt emne, og med italiensk charme bekræftede Luca et Schumi-farvel.

Luca di Montezemolo ved Ferraris julefest . Copyright Ferrari Media

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 20/12 2009 klokken 12:12

Ferrari-præsidenten, Luca di Montezemolo, gav et svar på et spørgsmål om Michael Schumacher, som man kan tolke som man vil, men som nok tolkes ens af 99% af alle. Der findes ikke kun en Michael Schumacher, der findes to.

”Den rigtige Schumacher, ham jeg kender, vil altid være en del af Ferrari-familien. Jeg sagde det på Monza, og jeg gentog det i Abu Dhabi.”

”Men det virker som om, at han har en tvillingebror, identisk på alle måder, som virker til at have besluttet sig for at deltage i Formel 1 med Mercedes. Jeg kender ham ikke personligt, men det virker som om vi ikke har noget at tilbyde ham.”

Den rigtige Michael Schumacher vil altid være en del af Ferrari. Her fra hans afskedsløb i Brasilien 2006. Copyright Ferrari Media

”Vi har to unge kørere i Felipe Massa og Fernando Alonso, som vi forventer en del af næste år."

"Spøg til side, Michaels nuværende rolle handler om udviklingen af vores gadebiler, inklusiv den vigtige fase, hvor vi lancerede 458 Italia, hvilket er resultatet af teknologi og research udviklet ude på banen af Formel 1-biler.”

”Jeg tror, at da jeg denne sommer spurgte om han ville træde ind for Felipe, efter det forfærdelige uheld i Budapest, der genopdagede han lysten til at køre race, og det at han ikke var i stand til at gennemføre dette, efterlod ham med et tomrum, som vi ikke kunne udfylde.”

Michael Schumacher tester en Ferrari F2007 Corse Clienti på Mugello. Copyright Ferrari Media

”Jeg husker hvor bedrøvet han lød om aftenen den 9. august, da han ringede til mig og fortalte, at problemet med hans nakke gjorde, at han ikke kunne køre i Valencia. Det er heldigt, at vi, på trods af andres usportslighed, kunne lade ham køre i en 2007-bil på Mugello.”

”Ellers havde Michael ikke været helt klar over denne situation. Vi har prøvet at fremlægge ideen om at køre en tredje bil, men i øjeblikket er dette ikke muligt. Jeg ved ikke, hvad han beslutter for fremtiden, men jeg vil gerne give ham, og hans tvillingebror, mine bedste ønsker.”