• Forside

Button & Brawn hædres af QE2- Opdateret

Den nyslåede verdensmester i Formel 1 samt ejer og teamchef af det vindende konstruktørhold, er begge englændere, henholdsvis Jenson Button og Ross Brawn. Deres indsats bliver nu belønnet at den engelske dronning med en æresorden.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 30/12 2009 klokken 12:12

Den årlige nytårs liste over de personer der står til hæder og ære for det engelske samfund, og som følge deraf skal hædres af den engelske dronning, indeholder i år 2 navne fra Formel 1-verdenen.

Jenson Button står til at modtage en MBE (Member of the British Empire) og Ross Brawn står på listen, dog uden anførsel af hvilken orden der er tale om. Det kunne dog nemt være den lidt finere OBE (Order of the British Empire)

medalje

Sidste år modtog Lewis Hamilton også en MBE for sit verdensmesterskab, og hvis nogen undrer sig over, hvorfor Michael Schumacher ikke har fået den, når han nu har været verdensmester 7 gange, er det fordi han ikke er englænder.

Ordnerne MBE og OBE er ikke ridderordner i stil med den som Sir Frank Williams har fået, hvorfor ingen af de to efterfølgende skal kaldes Sir Jenson eller Sir Ross.

Commander of the British Empire medalje, som Sir Frank Williams har fået

Af andre kendte modtagere af disse titler kan nævnes: John Lennon (musiker), Colin Mcrae (rally), jamie Oliver (kok) og Nick Faldo(golf)

Det er nu klart at Brawn har modtaget en OBE (Order of member of the Britsh Empire), altså en orden der er et nummer finere end den Jenson Button fik, men stadig ikke noget der giver ridderskab eller adelstitel.