• Forside

Virgin F1, nu med juniorhold

Det seneste hold, Virgin F1, er end ikke kommet i gang med at teste i Formel 1 før de allerede nu supplerer programmet med et juniorhold. Det bliver Manor Motorsport, der skal stå bag det nye hold.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/1 2010 klokken 10:01

Virgin F1, jomfruen i Formel 1, har etableret et juniorteam, der skal deltage i den nye GP3-klasse, som følger Formel 1-cirkusset ved de fleste europæiske Grand Prix-løb.

Den nye klasse har blandt andet deltagelse fra flere etablerede GP2-teams, nogle med nye partnerskaber som Arden, der har indgået et samarbejde med Red Bull Racing-køreren Mark Webber, men også ART, der har bragt Nico Rosberg, Lewis Hamilton og Nico Hülkenberg til Formel 1.

Det er Manor Motorsport-teamchefen John Booth, der ønsker at bevare kontakten til det, som han i den udsendte pressemeddelse kalder for græsrodsracing, men som nok er nemmere at huske som de mindre klasser. Kimi Räikkönen er tidligere Manor-kører.

John Booth udtaler: ”Et kørerudviklingsprogram var hele tiden en del af planen ved skabelsen af Virgin Racing.”

Både Kimi Raikkonen og Lewis Hamilton har en fortid med Manor Motorsport.
Copyright McLaren Media


”Toppen af kransekagen er den fantastiske præmie: en F1-test med Virgin Racing til den bedste Manor GP3-kører.”

Med 3 kørere i hver GP3-team kan chancen for at vinde en Formel 1-test næsten ikke være højere. Hvor man i mange andre klasser skal besejre et helt felt, skal man kun besejre to holdkammerater for at opnå en F1-test.