• Forside

Whitmarsh bliver FOTA-formand

FOTA, som er forkortelsen for Formula One Teams Association, har valgt ny ledlese. Det bliver McLarens Martin Whitmarsh der kan indtage bordenden.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 20/1 2010 klokken 07:01

FOTA har nu fungeret i lige godt et år, med Ferraris Luca di Montezemolo som formand, og det har været en noget stormfuld start.

Williams og Force India blev ekskluderet, da de brød rækkerne i forbindelse med Budget-sagen, men blev siden taget til nåde, og har meldt sig ind igen.

Ron Dennis og Flavio Briatore var begge med til at skabe FOTA, men har begge måttet forlade Formel 1 på grund af skandaler.

Toyota og BMW har kvittet Formel 1 fuldstændigt, og sidder derfor heller ikke længere som en del af gruppen.

FOTA gruppebilledet som det så ud for 1 år siden

Til gengæld er alle de nye hold blevet medlemmer, hvilket betyder at samtlige deltagende hold i 2010-mesterskabet har et medlemskab af FOTA.

Nu er der valgt ny ledelse: Martin Whitmarsh fra McLaren indtager formandsposten, med Ferraris Stefano Domenicali som næstformand.

Formand for sportslige regulativer bliver Red Bulls Chrsitian Horner, mens Ross Brawn fra Mercedes-Petronas tager sig af den tekniske afdeling.

Nå der er valgt ny ledelse, er det ikke et udtryk for utilfredshed med Luca di Montezemolo, men et spørgsmål om at der vælges nye folk hvert år.