• Forside

Lance Armstrong skal køre i Indy 500

Hvordan reagerer man, når løbsledelsen for Indianapolis Motor Speedway ringer og spørger, om man har lyst til at køre i Indy 500? Man bliver sikkert temmelig overrasket, og det var da også hvad syvdobbelte Tour de France vinder Lance Armstrong blev.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 7/4 2006 klokken 12:04

Da Lance Armstrong modtog en opringning fra Indianapolis Motor Speedway om muligheden for at køre det legendariske løbs ’pace car’ blev han mildt sagt overrasket. Men cykellegendens svar kom prompte.

”Det var en kort samtale,” siger Armstrong. ”Jeg tænkte ’hvad, er du vanvittig, selvfølgelig’”.

Texaneren skal køre en Chevrolet Corvette Z06 under starten af det 90. Indianapolis 500 d. 28. maj i år, og nyheden blev offentliggjort under stor mediebevågenhed på banefaciliteterne i Indianapolis, også kaldet ’The Brickyard’.


Lance Armstrong sagde pænt ja-tak til at køre denne Chevrolet Corvette Z06 under Indy 500.

”Det bliver et sus at køre der med over 250.000 fans på tilskuerpladserne,” indrømmer Armstrong.

”På åbningsomgangene er de allermest højrøstede. Man må bare suge så meget ind af det, som man kan. Det er mere end et år siden, at jeg som sportsmand har hørt det. Det bliver bare dejligt at opleve det igen,” slutter han.

Armstrong trak sig tilbage fra professionel cykling efter at have vundet sin syvende sejr i Tour de France. Nu fokuserer han på sin ’Lance Armstrong Foundation’, der er en velgørenhedsfond for cancerforskning.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.