• Forside

Hamilton: Jenson var min ide

Modsat de fleste forlydender, fortæller Lewis Hamilton nu at ideen om at ansætte Jenson Button til det andet McLaren-sæde var hans.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 3/2 2010 klokken 05:02

Under silly season forløbet i 2009, var det almindeligt kendt at Lewis Hamilton var fint tilfreds med Heikki Kovalainen som holdkammerat, angiveligt fordi han var relativt nem at holde bagude.

Hamilton benægter heller ikke at han var glad for sin tidligere kollega, men fortæller at han godt havde forståelse for at McLaren kiggede efter andre potentielle kørere.

”Holdet gik efter at få den bedste kører til rådighed. Det vidste jeg ligeså godt som alle andre, hvorfor jeg en dag tog telefonen og ringede til Martin (Whitmarsh red.) og spurgte om ikke Jenson kunne være en ide,” fortæller Hamilton og fortsætter:” jeg kan ikke vinde konstruktørmesterskabet for McLaren alene, dertil kræves en hurtig makker, og gerne en som kan presse mig til selv at yde mit bedste til enhver tid. Alt dette er jeg overbevist om at vi har fået i Jenson Button,” slutter Lewis Hamilton.

Jenson Button og Lewis Hamilton Copyright McLaren

Hamilton har, efter en dags tests med den nye MP4-25, erklæret sig særdeles tilfreds med bilen, som han mener er meget hurtig, og ikke besidder de samme problemer som forgængeren kæmpede så meget med. ”Med denne bil kan jeg tage mesterskabet tilbage fra Jenson,” fortæller en glad Lewis Hamilton.