• Forside

Stefan GP aflyser test

Stefan GP har allerede sendt materiel til Portimao-banen i Portugal, hvor de i denne weekend ville teste deres 2010-bil, så de kunne have nogle erfaringer, hvis de får lov at starte i Bahrain. Den test er nu aflyst.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/2 2010 klokken 12:02

Stefan GP har aflyst den første test de skulle have holdt, allerede før den er startet. Det er dog ikke fordi de mangler en bil, en motor eller for den sags skyld et par kørere til at teste bilen. De mangler noget vigtigere.

Det virker som en banal forglemmelse, men den koster nu Stefan Grand Prix både tid og økonomiske resourcer. Det serbiske hold har sendt materiel til den portugisiske Portimao-bane, men det grå guld manglede.

Det er ikke lykkedes for holdet udenfor Formel 1 at få forhandlet en dækleverance hjem med Bridgestone. Derfor mangler de dæk til at teste bilen, og uden det grå guld kommer Toyotas TF110 under navnet Stefan S-01 ikke til at rulle mange meter.

Stefan GP mangler dæk til testen på Portimao.

Teamejer Zoran Stefanovic udtalte igår til ’Autosport’:

”Vi kan ikke gennemføre testen i øjeblikket, men vi prøver på at finde en løsning.”

”Vi har ikke nogen dæk, og vi vil ikke teste på dæk, der ikke passer til bilen, så vi kan teste i fuld hastighed. Vi prøver nu at se, hvilke muligheder vi har – men vi er nødt til at gøre noget at finde en løsning på situationen.”

Problemet er, at Bridgestone kun må levere dæk til de hold, der er tilmeldt 2010-sæsonen, og det er Stefan GP ikke. Minardi foretog på et tidspunkt en test på Avon-dæk, men det er på ingen måde en optimal løsning.

Kazuki Nakajima i en TF108 på Fuji.
Copyright Toyota Motorsport


Kazuki Nakajima er bekræftet som Stefan GP-kører, mens det skulle være formaliteter, der er tilbage før 1997-verdensmesteren Jacques Villeneuve bliver præsenteret som holdets anden kører.

”Vi er allerede enige med Nakajima, og vi forventer snart at lukke en aftale med Villeneuve. Vi mener, at det er en god beslutning for os, og det giver mening for ham.”