• Forside

Soucek overtager Parentes reservekørerrolle

Den regerende F2-mester Andy Soucek er for kort tid siden blevet bekræftet som ny test- og reservekører hos Virgin Racing. Det sker på bekostning af Alvaro Parente, der mistede sædet, da en personlig sponsor sprang fra.

Andy Soucek - Williams F1 test 2009 . Copyright Williams F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/2 2010 klokken 13:02

Den 24-årige spanske kører Andy Soucek, der vandt første udgave af det genoplivede Formel 2-mesterskab, er netop blevet bekræftet som ny test- og reservekører hos Virgin Racing. Han skal efter sigende teste VR-01 om få dage i Barcelona.

Andy Soucek testede for Williams i forbindelse med ungdomstesten i december som belønning for F2-mesterskabet, og det var længe ventet, at det var Williams, ikke Virgin der ville have ansat ham.

Det gjorde de dog ikke, da de annoncerede finske Vittoria Bottas som reservekører tidligere på året.

Andy Soucek i Williams FW31
Copyright Williams F1


Ansættelsen hos Virgin Racing glæder spanieren.

”Jeg er begejstret over at blive en del af Virgin Racing. Denne rolle giver mig en stor mulighed for at forberede mig til Formel 1-miljøet, hvilket er her mine langtidsambitioner ligger.”

John Booth, Virgin Racings teamchef udtaler:

“Vi er glade for at kunne byde Andy Soucek velkommen til Virgin Racing. Han havde en god sæson i Formel 2 sidste år, og en positiv F1-test hos Williams. Han er en vi har holdt øje med, da vi tror at der er et godt udviklingspotentiale i ham.”

Andy Soucek vandt F2-titlen og en Williams F1-test.
Copyright Formula 2


Andy Soucek fortsætter i en anden løbsserie igen i år (sandsynligvis et forsvar af F2-titlen), men han kender begge løbskørere, Timo Glock og Lucas di Grassi fra hans år i GP2.