• Forside

Rom på kalenderen i 2013

"Alle veje fører til rom," lyder et gammelt ordsprog. I hvert fald er Bernie Ecclestone muligvis kommet i tanke om det, for nu har han meldt ud, at verdens navle, Rom, kommer på kalenderen.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 9/3 2010 klokken 23:03

Rom, verdens mest turistbesøgte by, der i en periode, på rygtestadiet, var kandidat som en mulig løbsby, er netop blevet officielt bekræftet af Bernie Ecclestone.

Der bliver tale om et gadeløb, som forventes at blive afholdt i E.U.R. bydelen, den bydel tidligere diktator Benito Mussolini lod opføre, for at tydeliggøre fascismens 'storslåede' arkitektur.

Hvorfor det lige er i E.U.R. bydelen, som løbet forventes afholdt i, skyldes, at gaderne i bydelen er bredere. Det bliver næppe et løb hvor bilerne passerer forbi bygningerne med 1 meters afstand, men dog et løb i storslåede omgivelser.

E.U.R.

Samtidigt oplyser Bernie Ecclestone, at kalenderen vil blive øget fra 19 til 20 løb i en sæson fra 2013, hvorefter han giver udtryk for, at teamene vil være tilfredse med det.

Afholdelsen af Roms Grand Prix betyder dog ikke enden på Italiens Grand Prix, der traditionelt foregår på den legendariske højfartsbane Monza.