• Forside

Sur dag for Sauber

Det blev ikke det comeback til rollen som teamejer, som Peter Sauber havde håbet på. Begge biler udgik med hydrauliske problemer, og det hjalp ikke med en svær start, da Mark Webber lagde røgslør ud af de første to sving.

BMW Sauber 2010-udgaven . Copyright BMW Sauber

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/3 2010 klokken 16:03

Det blev et trist comeback til Pedro de la Rosa og næsten-debutanten Kamui Kobayashi, da begge kørere udgik tidligt i løbet med hydrauliske problemer. Dermed var der ingen point til holdet, som stadig mangler en del sponsorer.

Pedro de la Rosa kom helt til omgang 29, da han udgik fra plads 12:

”Jeg havde faktisk en god start, men tabte placeringer da jeg var nødt til at køre af banen for at undgå at kollidere med andre biler. På græsset mistede jeg acceleration og nogle biler kunne overhale, så da jeg nåede sving 4, så havde jeg tabt flere positioner.”

Pedro de la Rosa
Copyright Sauber Motorsport


”Jeg følte vi havde en bil, som var god nok til at kæmpe om point, og der var stadig en chance for at opnå dette, da jeg blev kaldt i pit på grund af et hydraulisk problem.”

Holdkammeraten Kamui Kobayashi nåede kun til omgang 12:

”Uheldigvis blev det et kort løb for mit vedkommende, fordi på omgang 12 mistede jeg power-styringen og så kunne jeg ikke skifte gear længere på grund af et hydraulisk problem."

"Jeg havde en god start og hentede fire positioner, men så flat-spottede jeg et dæk og, set i baksepejlet, så tror jeg også, at det ville have været bedre at starte på den blødere compound. Pedro var hurtigere på dem.”

Kamui Kobayashi
Copyright Sauber Motorsport


Teamchef Peter Sauber udtalte efter løbet:

”Jeg havde naturligvis et andet håb for, hvordan jeg ville vende tilbage til Formel 1 som teamchef, specielt efter vores lovende vintertests.”

”Men allerede før løbet var vores gridplaceringer skuffende. Løbet var okay fra et performancemæssigt synspunkt, med begge kæmpende om placeringer før de stoppede med hydrauliske problemer."

"Vi er nødt til at analysere og løse dette problem meget hurtigt,” konkluderede Sauber.