• Forside

Fortjen den før du får den

Da McLaren forleden præsenterede deres nye gadebil, sportsvognen MP4-12-C, lagde Lewis Hamilton spøgende op til, at han skulle have en som firmabil, men så nemt kommer det ikke til at gå.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 23/3 2010 klokken 08:03

En af årsagerne til skilsmissen mellem McLaren og Mercedes, var McLarens Groups ønske om at udvikle og producere deres egen sportsvogn. Et ønske som går i direkte konflikt med Mercedes' egen nye model SLS.

De to firmaer har tidligere arbejdet sammen om at lave SLR-modellen, hvorimod den første McLaren gadebil, den Gordon Murray designede F1, kørte med motor fra BMW.

Den nye gaderacer fra McLaren er en en komplet egenkonstruktion fra det engelske firma, og skal tage konkurrencen op mod Ferrari, Aston Martin og Lamborghini.

Dette er den, ifølge de første tests mere end klædt på til, og under præsentationsrunderne, som blev kørt af Jenson Button og Lewis Hamilton, lykkedes det for bilen at imponere de to kørere i udpræget grad, hvilket måske heller ikke så overraskende.

McLaren MP4-12C copright McLaren Group

Lewis Hamilton sprang efterfølgende ud af bilen, og henvendte sig spøgende til sin chef, Ron Dennis, og sagde at han var parat til at få sådan en. Ron Dennis mumlede blot at han måtte gøre sig fortjent til den først.

Når Ron Dennis har et reserveret forhold til at lade enhver få en gratis prøvetur i bilerne, er det fordi han tidligere havde det modsat. Alle mekanikere på fabrikken kunne tage de ture de havde lyst til, men da han så nogle køre dørtræk i gaderne omkring fabrikken i Woking, og da det endte meget ulykkeligt for bilen, ændrede han holdning.

McLaren MP4-12C copyright McLaren Group

Da Den forrige McLaren kom på gaden, var David Coulthard stadig på McLarens lønningsliste, men også han måtte stille sig i kø for at få mulighed for at købe bilen, ligesom alle andre kunder.

Den nye McLaren MP4-12C yder ca. 600 hestekræfter, kan køre omkring 320 km/t og koster i England omkring £160.000. Dette betyder en estimeret dansk pris på små 4 millioner kroner.

Bilen er bygget op omkring en kulfiber monocoque, ligesom en formel 1-racer, hvilket gør bilen lettere, og giver mulighed for at give mere rummelighed i kabinen, da det fylder mindre end de normale stålstivere, men uden at give køb på bilens stivhed eller sikkerhed.

Der er endnu ingen officiel dansk importør af McLaren til Danmark, så hvis du har lyst, er chancen her nu.

RELATEREDE NYHEDER