• Forside

Di Resta tager fredagen

Da Paul di Resta blev annonceret som test- og reservekører hos Force India blev der lagt vægt på, at det ikke bare skulle være en titel. På fredag debuterer di Resta som testkører, når han overtager Adrian Sutils bil i første træning.

Paul di Resta, test- og reservekører hos Force India . Copyright Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 24/3 2010 klokken 14:03

Der bliver en ny hjelm at holde øje med, når fredagens frie træning starter kl. 2.30 dansk tid. Paul di Resta får sin debut i en Formel 1-weekend, når han skal teste Adrian Sutils bil i den første træning. Det er noget den skotske kører glæder sig til.

Skotten kender dog ikke andet til banen end det man ser på tv, så han vil forberede sig ved at gå banen rundt i dag med Force Indias ingeniører og snakke om de forskellige bump, sving og opsætningsmuligheder.

Paul har også forberedt sig i teamets simulator hjemme i England, hvor han har forsøgt at lære banens layout at kende.

”Jeg har været i simulatoren og forsøge at lære Albert Park-layoutet, og jeg har kigget på al informationen fra Bahrain, så jeg kan føle mig så godt forberedt som muligt. Som jeg siger, så vil jeg, når vi kommer til Australien, gå banen rundt med ingeniørerne og holde fokus på træningssessionen.”

Paul di Resta i Force India
Copyright Force India


”Jeg føler mig klar og kan slet ikke vente med at komme i dag. Dette er en stor mulighed.”

Teamchef Vijay Mallya udtaler om skottens testdebut:

”Paul er en rigtig god kører og har en masse potentiale. Men som tredjekører, er spørgsmålet, hvordan han kan bruge potentialet, hvis der ikke er nogen test under sæsonen. Dette er en god løsning. Han kan lære bilen og banerne at kende, og dermed bruge sin simulatortid med at hjælpe til med udvikling af bilen, hvilket vil være en god fordel for os.”

Adrian Sutil, Paul di Resta og Vitantonio Liuzzi
Copyright Sutton Images/Force India


”Løbskørerne støtter denne handling – De har begge været unge kørere på et tidspunkt.”

Mens Paul di Resta testdebuterer på fredag, er der intet nyt om, hvornår Lotus’ testkører Fairuz Fauzy får sin debut.