Stefan GP bliver FIA-udviklingsteam

Stefan Grand Prix kæmpede om en plads i dette års Formel 1-felt indtil de i 11. time blev fravalgt, da FIA offentliggjorde den endelige startliste i starten af marts. Noget skuffende for det serbiske hold, der allerede havde sendt materiel til Bahrain.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/4 2010 klokken 08:04

Stefan GP blev fravalgt dette års Formel 1-felt, og selv om det var noget af en skuffelse for det serbiske hold, så er der en forklaring til fravalget. Stefan GP er blevet udvalgt af FIA til at fungere som udviklingsteam.

Zoran Stefanovic var skuffet, men stolt af sit team og den indsats medarbejderne havde lavet, da FIA fravalgte holdet til dette års mesterskab. I stedet er holdet, der købte Toyotas TF110-bil og omdøbte bilen til S-01, blevet udvalgt som FIA’s udviklingsteam.

Det betyder, at Stefan GP skal bruge 2010 på at teste nye innovationer for FIA. Det vil ske ved hemmelige tests, hvor for eksempel forskellige diffuserkonfigurationer vil blive testet og evalueret og data indsamlet. De indsamlede data skal bruges til at udvikle et nyt teknisk reglement.

FIA twin rear wing concept kan blive et af de tiltag som Stefan GP skal teste

Nye dækfabrikanter vil også kunne bruge Stefan GP til at teste dæk, inden de byder ind på kontrakten som ny officiel dækleverandør i Formel 1, når Bridgestone stopper efter denne sæson.

Som belønning for udviklingsarbejdet vil FIA tildele Stefan GP den ledige gridplads i 2011. Det vil dog stadig være muligt for andre interessenter at ansøge om en plads på 2011-gridden, men de vil blive reserveteams, hvis et af de nuværende teams dropper ud efter denne sæson.

BMF1 følger op.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Petrov med sørgebind på Sepang Wirth, ikke Virgin betaler »