Wirth, ikke Virgin betaler

Under den australske weekend kom det frem, at Virgins racer VR-01 var bygget med en for lille brændstofcelle til at kunne gennemføre et løb. Det kræver en modifikation af bilen, og den regning betaler Nick Wirth, ikke Richard Branson for.

Timo Glock i Virgin-raceren med den lille benzintank . Copyright Bridgestone Motorsportsmedia

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/4 2010 klokken 08:04

Det lignede en dårlig timet aprilsnar, da det kom frem op til det australske Grand Prix, at et af Formel 1’s nyeste team havde en designfejl, der gjorde at de ikke ville se det ternede flag.

Bilen, som er den første af sin slags udelukkende designet med CFD (Computational Fluid Dynamic, red.), er bygget med en for lille brændstoftank.

Det betyder i korte træk, at Virgins to biler, hvis de ellers kommer så langt vil stoppe ude på banen med få omgange tilbage af løbet. Virgin har derfor fået lov af FIA til at modificerede bilen, så den kan gennemføre løbene, men der vil være en regning, der skal betales.

Den regning kommer Virgin Racing eller Richard Branson dog ikke til at betale. Det bekræfter Nick Wirth, manden bag Wirth Research, der har designet VR-01.

Sir Richard Branson skal ikke betale for Wirth Researchs fejl.
Copyright Virgin Racing


Wirth Research har laveret en mangelfuld vare, og derfor er det dem, der skal stå for udbedringen.

Overfor Autosport bekræfter han:

“Chassisleverandøren er os. Det har intet at gøre med motorleverandøren eller brændstofleverandøren. Det betyder, at vi ordner det for holdet.”

”Vi tager ikke penge for det. Det er vores ansvar at levere biler, der kan gennemføre et grand prix. Det er vores ansvar.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Stefan GP bliver FIA-udviklingsteam Malaysias Grand Prix: 1. Frie træning. Hamilton hu »