Kinas Grand Prix – Dagen derpå

Et begivenhedsrigt løb, som på visse tidspunkter var så rodet at man ikke kunne finde se hvem der var forrest, og hvem der var bagest. Nogle kørere skilte sig dog klart ud under dette kinesiske Grand Prix.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 20/4 2010 klokken 09:04

Et regnvejrsløb er sjældent kedeligt, og slet ikke når regnen kommer og går, som den gjorde det i Kina.

At se kørerne drøne ind og ud af pitten på forskellige tidspunkter, ud fra forskellige strategier og forhåbninger, er altid morsomt, ligesom man ikke kan lade være med at råbe højt ad dem, når de 2 kørere kommer ind i pitten på samme tid.

Jenson Button kørte ikke det mest spændende løb, men han har vist at han er en taktiker der er parat til at tage chancer, og for anden gang i år kørte han en sejr hjem til McLaren på det. Meget tyder på at han trives godt i teamet, men også at reglerne for dette år, som tilgodeser en skånsom kørestil, passer ham fortrinligt.

Jenson Button Copyright Bridgestone Motorsportsmedia

Lewis Hamilton havde endnu et løb hvor han nærmest kom som trold ud af en æske. Det entydigt at Lewis Hamilton står for dette års underholdning. Han skal bare startes lidt nede på gridden, så kommer overhalingerne ad sig selv. Det er meget, meget flot arbejde, som denne gang udløste en fortjent andenplads. Nu ved jeg godt at mange vil mene at han er for aggressiv, men det må være en smagssag. Bernie Ecclestone er enig med mig i at det netop er aggressive kørere der gør det værd at se på.

Fernando Alonso fik en tyvstart, hvilket ingen ærgrer sig mere over end han selv. Han har bevist hvorfor Ferrari ville have ham, og som tingene udvikler sig, tror jeg ikke længere at de savner Michael Schumacher så meget i Italien.

Derimod kunne Felipe Massa godt begynde at vise sig lidt mere. Han er jo hurtig nok, og kan sagtens køre bil, men det virker som om han kun kører med 90% af det han har i sig. Lidt synd, og noget han må gøre bedre, hvis ikke de begyndende rygter om Robert Kubicas entre i hans sæde skal blive virkelighed.

Robert Kubica, måske kommende Ferrarikører? Copyright Renault F1

Nico Rosberg kørte, med undtagelse af et enkelt sving, et perfekt løb, og fik en 3. plads som nok i virkeligheden er mere end hans bil formår. Det var tydeligt at McLaren-racerne var en del hurtigere, end Mercedes GP, men Rosberg har stabilt formået at få det maksimale ud af vognen, flot gjort.

Michael Schumacher kæmper en kamp for sit rygte, og nu er tiden kommet for at der virkelig skal ske noget. Han skiftede dæk hele tiden, og prøvede febrilsk at finde noget balance i raceren, men billedet blev mere og mere lignende det vi så fra Adrian Sutil, af en kører der af tilfældige årsager var længere fremme i feltet, end han havde fart til.

Michael Schumacher får skiftet hele bilen før næste løb. Copyright Mercedes GP

Begge Renaulter gjorde det godt igen, og der skal ikke meget opdatering til, før de er med helt fremme. Specielt mener jeg at Vitaly Petrov bør roses for at have gjort en flot indsats. Mange havde nok ikke troen på ham før sæsonstarten, men han har bevist sig som en af de bedste renault-kørere i flere år, kun overgået af Kubica og Alonso.

Jeg ville så gerne sige noget pænt om Williams, men kan ikke komme i tanker om ret meget andet rosende, end at de da har en pæn blå farv e på bilerne. De blev denne gang passeret af en Lotus med Kovalainen bag rattet, så mere behøver jeg vel ikke sige.

Nico Hülkenberg Copyright Williams F1

Red Bull har jeg svært ved at blive klog på. Mark Webber virker som en tvær mand, der synes det er møgtræls når de yngre kræfter, deriblandt holdkammeraten, Vettel, kører hurtigere i det ene løb efter det andet, end han selv formår. Mon han savner David Coulthard?.

Vettel gjorde det igen udmærket, om end der jo ikke var tale om en magtdemosntration. Min vurdering er, at han godt kunne finde farten, men at taktikken og pitstoppene tog luften lidt ud af ham denne gang.

Sebastian Vettel Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Alt i alt var der tale om et meget spændende løb, som undertegnede måtte se 2 gange for at kunne skrive dette, og ingen af de 2 gange var kedelige. Et løb med så mange overhalinger, pitstops og safetycar-episoder, er noget der har givet min kollega sved på panden, da han skrev løbsrapporten live her på BMF1.

HOT

McLaren gjorde det fejlfrit
Button sejrede sikkert
Hamilton fortjener en fighterpokal

NOT

Williams har ikke fundet sin rette plads i feltet
Michael Schumacher løber snart tør for tid og undskyldninger
Mark Webber er for meget hængemule/tudefjæs

Som altid er HOT/NOT-listen meget subjektiv, og alle har ret til at være uenige.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Asken kan give Virgin problemer Ferrari afviser intern strid »