Mercedes dropper appellen

Mercedes GP har i en pressemeddelelse, udsendt for få timer siden, valgt at droppe appellen. Det sker for ikke at miskreditere Formel 1 eller Damon Hill, der som kørersteward er blevet bombarderet med hademails. FIA tager paragraf 40.13 til revision ved næste møde i sportsarbejdsgruppen.

Mercedes GP teamchef Ross Brawn . Copyright Mercedes GP

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 18/5 2010 klokken 19:05

Med æren, fremfor placering og point, på spil har Mercedes valgt ikke at gøre mere ud af den appel, som de igår bekendtgjorde ville komme. Appellen kom fordi der er en deadline for, hvor længe man kan appellere.

I pressemeddelelsen står der blandt andet, at Mercedes GP valgte at køre race under artikel 40.7 og 40.11 i det sportslige reglement, og at man godt var klar over artikel 40.13, men at kombinationen af ”Safety car in this lap” og ”Track clear” og grønne flag og lamper på banen, måtte betyde at løbet blev givet frit.

Mercedes' tekniske chef Ross Brawn trækker appellen tilbage. Man kan ikke ændre resultatet, men kan måske ændre fortolkningen.
Copyright Mercedes GP


En fortolkning som de fleste hold skulle have haft, og efter timers argumentering med stewards i Monaco, matte stewards indrømme, at det var en fortolkning man ikke havde taget højde for. FIA har derfor valgt at tage paragraf 40.13 op ved det næste møde i den sportslige arbejdsgruppe.

Man gør dog klart, at man mener en 20 sekundersstraf til Michael Schumacher, var en straf disproportionel med de faktiske omstændigheder.

”Mens vi ikke er glade for udfaldet, så er tilfredse med at FIA har forstået vores grunde til fortolkningen. Derfor i sportens interesse vil, Mercedes GP Petronas, ikke appellere.”
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Williams bekræfter årsag til crash Monaco GP – Galleri 2 »