Spændende danskerweekend

Der bliver danske kørere i aktion i både Valencia og Monza denne weekend. Johan Jokinen deltager i årets tredje afdeling af F2-mesterskabet, mens Kevin Magnussen debuterer i F3 Euro Series, som Jokinen deltog i sidste år.

Johan Jokinen på Monza . Copyright Formula 2

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/5 2010 klokken 19:05

Der er danske kørere med i to af de store Formel 1-rugekasser, der afvikles denne weekend. Johan Jokinen kører i denne weekend på legendariske Monza, hvor han i dag har vist, at han ikke har glemt, hvordan man kører stærkt.

Johan Jokinen på Monza
Copyright Formula 2


Efter en femte- og sjetteplads i de frie træninger fredag avancerede den danske kører til nummer to i kvalifikationsheatet til første løb. Kun 74 tusindedele fra pole position, der gik til Jolyon Palmer. Et rent deja-vu, da Palmer tidligere i år også snuppede pole fra danskeren.

Johan Jokinen sagde efter kvalifikationen:

”Ja, det er forfærdeligt – jeg hader det. Det var nu en god session alligevel, og at slutte som nummer 2 er en lettelse efter den svære weekend i Marrakeck. Det er rart at være på toppen igen. For at være ærlig så prøvede jeg bare at køre en god omgang, og jeg er glad for at komme i top 5.”

Johan Jokinen og polevinder Jolyon Palmer.
Copyright Formula 2


Johan Jokinens tid på Monza blev 1.41.796. Til sammenligning kørte Rubens Barrichello i Q2 sidste år en tid på 1.22.976.

Kevin Magnussen, der er en del af McLarens juniorteam, debuterer i denne weekend i F3 Euro Series. Der køres på Ricardo Tormo-banen i Valencia, og Kevin er på grund af hans gode resultater i den hjemlige ATS F3 Cup indhentet til banen i Spanien.

Kevin Magnussen i Valencia
Copyright F3 Euro Series


Holdet er det samme Team Motopark Academy, som Little Mag kender fra sidste års Formel Renault 2.0-dage, mens hans Dallara er skiftet fra F307-modellen til F308. Motoren er den samme VW-motor, som han kender, og talentet kunne ses med det samme.

De frie træninger gav en ottende- og niendeplads. Kvalifikationen blev ’kun’ en tiendeplads, men under et sekund fra de etablerede kørere, og halvanden tiendedel fra Antonio Felix-da-Costa i en anden Motopark Academy-bil.

Kevin Magnussen i Valencia
Copyright F3 Euro Series


F3 Euro Series er det F3-mesterskab med den største prestigefaktor, og mange af de nuværende F1- og GP2-kørere har deltaget i denne klasse. Lad os bare nævne Lewis Hamilton og Sebastian Vettel som to af de store.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bliv medejer af et Formel 1-team Vettel ser Ferrari-fremtid »