Fornuftig dansk lørdag

Det blev ikke helt det udbytte, som man kunne have håbet på, men Kevin Magnussens og Johan Jokinens resultater var helt sikkert acceptable. Begge kørere endte i pointene, men Johan fik ikke nok.

Johan Jokinen på Monza . Copyright Formula 2

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 23/5 2010 klokken 02:05

Kevin Magnussen debuterede lørdag i F3 Euro Series-mesterskabet.

Det skete i afdelingen i Valencia, hvor Little Mag startede fra en 10. plads, men kørte sig helt frem til syvendepladsen. Dermed var to point sikret til Roskilde-knægten.

Søndag køres andet løb, og kan Kevin fortsætte stilen, så er der på ny point at tage med hjem i bagagen, og vigtigere endnu, erfaring.

Kevin Magnussen i Valencia
Copyright F3 Euro Series


I Italien på den kendte Monza-bane var der Formel 2, og her skulle Johan Jokinen starte fra første række, men i anden startposition. Desværre kom danskeren ikke af sted på opvarmningsomgangen, men kørte sig alligevel op på sin anden startposition.

Det blev på anden omgang takseret til en gennemkørselsstraf, der var rigtig ærgerlig, da Jokinen allerede i Seconda Variante havde taget føringen i løbet. I løbet af de næste omgange tonsede danskeren af sted for at lægge afstand, men på omgangen hvor gennemkørselsstraffen skulle foretages, kom han ud i gruset efter den anden Lesmo-kurve.

Det kostede den tid, som Johan havde trukket ud fra løbets senere vinder Jolyon Palmer. Heldet var dog delvis med den danske kører, da der kom en sikkerhedsperiode lige efter gennemkørselsstraffen.

Kontakt mellem Mihai Marinescu og Jack Clarke sendte briten i muren, og der var en del stumper, der skulle fejes op før løbet kunne genoptages. Det betød, at Johan godt nok endte bagerst blandt de kørende biler, men afstanden til de forankørende var væsentligt reduceret.

Johan Jokinen på Monza
Copyright Formula 2


Flot kørsel efter genstarten bragte hurtigt danskeren op nær de pointgivende placeringer, og hurtigste omgang understregede, at bil nr. 17 kunne have vundet, hvis ikke det havde været for kikseren på formationsomgangen.

Sidst i løbet ramlede et par biler sammen i høj fart på vej ind i Parabolica, og det sendte Johan op på syvendepladsen.

Efter løbet var der kvalifikation til søndagens løb, og her burde en startplacering, baseret på farten i lørdagens løb, have været hjemme. Uheldigvis var der trafik på omgangen, så Jokinen starter søndag fra plads ni, på samme tid som nummer 10, der dog satte tiden sidst.

Med tanke på det spændende løb han kørte i dag med hele to ture i græsset efter Lesmo, bliver han utrolig spændende at følge, og kan han holde sig ude af kontakt med de andre biler, så burde en podieplads være realistisk.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Lauda i problemer Flot Kevin - Kort Johan »