Formel 1 tilbage til USA

Fra og med 2012 vil der igen blive kørt Formel 1 løb i guds eget land. En 10 årig aftale er blevet indgået om USA’s Grand Prix i Austin, Texas.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 25/5 2010 klokken 23:05

Formel 1’s superboss, Bernie Ecclestone, har indgået en 10 årig aftale med en gruppe fra Austin, Texas, om afholdelse af USA’s Formel 1 Grand Prix på et helt nyt anlæg, som bliver bygget specielt til formålet.

Det bliver første gang nogensinde at man skal køre på en bane der er specielt bygget til Formel 1, da alle tidligere baner har været enten bygget til et andet formål, eller har været lavet som deciderede gadebaner.

Alle holdene, og ikke mindst fabrikanterne bag dem, har længe ønsket at komme tilbage til USA, da det store land repræsenterer et kæmpemarked for deres almindelige salgsmodeller.

USA flag

Sidste gang der blev kørt Formel 1 i USA, var på Indianapolis i 2007, et løb som blev vundet af Lewis Hamilton i McLaren-Mercedes.

I 1984 blev der også afviklet et formel 1-løb i Texas, men dengang var det på en gadebane i Dallas.

Indiana State Troopers ser Giancarlo Fisichella kører forbi. Fremover bliver det Texas Rangers der kan se F1

Flere andre lokationer har været forbundet med Formel 1-cirkussets tilbagekomst til USA, heriblandt New York, Las Vegas, Californien og Florida, men det var altså Austin i Texas der løb med kontrakten.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nyt amerikansk F1-projekt på vej HRT og Dallara skilles »