Rusland på kalenderen i 2014?

Rusland er et af de lande, som venter på en plads i morgendagens Formel 1. Deres plads skal nok komme, og nu tyder meget på, at det bliver i år 2014 ved byen Sochi. Sochi er stedet, hvor vinter-OL afvikles næste gang.

David Coulthard kører opvisning i Moskva 2009 . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/6 2010 klokken 18:06

Det kommende russiske grand prix, som vi ved er på vej, skulle komme på kalenderen i 2014.

Det er ikke Bernie Ecclestone selv, der kommer med udtalelsen men områdets udviklingsminister, Yuri Reilyan, der citeres af den russiske avis ’Vodemosti’.

”Han (Ecclestone) foreslår afviklingen af det første grand prix til efteråret 2014.”

En skitse over banen skulle Bernies husdesigner, Hermann Tilke, allerede have lavet, og det eneste der mangler før bygningen af den russiske bane er en kontrakt med Hr. Formel 1.

”Det er for tidligt at snakke om budget. Det endelige projekt er ikke færdigt, men der vil blive etableret en projektgruppe sidst på året.”

David Coulthard kører opvisning i Moskva 2009
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Man vil dog have en langvarig kontrakt før man iværksætter et så stort projekt, så investeringen kan betale sig. At det lige skulle blive Sochi, løbet skal afvikles ved, skyldes at byen afvikler de olympiske vinterlege i 2014. Sochi ligger nord for georgiske grænse og tæt på sortehavet.

Dermed lyder de kommende løbstilføjelser; i år Korea, 2011 Indien, 2012 Austin/USA, 2013 Rom/Italien og 2014 Sochi/Rusland. Hvilke af de nuværende løb, der må lade livet vides ikke, men Tyrkiet bliver nok et af dem, da Bernie Ecclestone er i gang med at fordoble banens gebyr for at få Formel 1 til banen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel vil gøre det igen Hankook vil i F1 i fremtiden »