Canadas Grand Prix: 1. frie. Button hurtigst

Efter dagens første træning i Montreal, var det Jenson Button der løb med den hurtigst noteret tid. Michael Schumacher var dog lige i hælene af briten, kun lidt over en tiendedel sekund efter. Hamilton var tredje hurtigst.

Mørket kan tydeligt ses her . Copyright Bridgestone Motorsportmedia

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 11/6 2010 klokken 18:06

Efter en lang pause, blev det i dag tid til igen, at se Formel 1 fra det amerikanske kontinent.

1. træning forud for Canadas Formel 1 Grand Prix, der bliver afviklet på søndag, lige efter afslutningen på Le Mans, hvor vi forhåbentlig vil se Tom Kristensen føje endnu en titel til sine indtil videre 8 titler, var en ganske traditionel træning, hvor der det første stykke tid af træningen, ikke skete det helt store, for at kulminere mod slutningen, hvor flere gjorde et ihærdigt forsøg på, at sikre sig den eftertragtede hurtigste tid, der giver rigtigt fin presseomtale.

Det var Jenson Button, i McLaren, der sikrede sig denne hurtigste tid, men lidt overraskende, var det Michael Schumacher i Mercedes der viste sig at være den, der satte størst pres på briten.

Lewis Hamilton blev noteret for den tredje hurtigste tid, som han sikrede sig lige foran Schumachers holdkammerat, Nico Rosberg, der hermed understregede, at Mercedes GP er ved at finde formen.

Den Canadiske bane forventes dog at blive væsentligt bedre over weekenden, da den nærmest ikke er blevet brugt i et år og at den tilmed har fået en del ny asfalt.

Spørgsmålet er så, om Mercedes GP har det der skel til i denne weekend, eller om de bare har en bil der gør det godt, under disse vanskelige forhold.

Sebastian Vettel var den hurtigste af Red Bull kørerne. Han kom ind på den 5. bedste tid, dog et stykke efter Rosberg og langt fra toppen. Webber endte helt nede på en 14. plads.

Men det var ikke kun Mercedes GP der viste overraskende gode takter. Endnu engang var Renault med fremme, da Kubica placerede sin racer på en fin 6. plads, lige efter Vettel. Spændende at se om Renault, efter en lang ørkenvandring, igen er ved at finde formen.

Vi vender tilbage med et sammendrag af dagens anden træning om et par timer. En træning der nok kommer til at give, et mere retvisende billede. Hermed ikke sagt, at det ikke kan blive de samme hold der dominere, men tiderne forventes at komme væsentligt længere ned.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Big Mag får NASCAR-debut VM i fodbold forsinker Formel 1 »