Raikkonen som Pirelli-tester?

Kimi Raikkonen kunne være på vej tilbage til Formel 1-banerne, om end ikke som løbskører, men som testkører for Pirelli. Sideløbende vil finnen dog fortsat skulle køre WRC-løb for Red Bull Citroen juniorteamet.

Kimi Raikkonen . Copyright Gepa-pictures/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/7 2010 klokken 11:07

Pirelli er på jagt efter en racerkører, som kan teste de nye Pirelli-dæk og komme med input til forbedringer af disse. Et oplagt valg kunne være ”arbejdsløse” Nick Heidfeld, men hans tredjekørerrolle sætter en stopper for dette.

I stedet nævnes Kimi Raikkonen som en mulig testkandidat. Dog har man endnu ikke talt med Kimi omkring dette, men Pirelli racingchef Paul Hembery udtalte i Valencia til den finske avis ’Turun Sanomat’:

”Jeg ved ikke om Kimi Raikkonen ville være interesseret.”

Kimi Raïkkönen kan blive Pirellis nye dæktester.
Copyright Ferrari Media


Finnens manager, Steve Robertson, er dog ikke afvisende:

”I øjeblikket er Kimi totalt fokuseret på det han arbejder med.”

”Men hvis Pirelli kontakter os, så vil vi naturligvis diskutere det. Så vil det afhænge af om Kimi er interesseret i en sådan udfordring, og hvordan det passer ind i hans skema.”

Pirelli skulle være i gang med at finde ud af om de kommende test skal foregå med en GP2-bil eller en tidligere BMW eller Toyota-racer.

Alle 12 teams får efter sæsonens afslutning i Abu Dhabi leveret to sæt dæk til hver kører, så alle hold kan få en forsmag på de nye dæk.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ordkrig mellem Hamilton og Alonso Webber får ny bil »