Vettel: F1-kørere er egoister

Vi kender ham godt. Ham køreren vi ikke kan lide fordi han er så superegoistisk, at han har hele holdet bag sig og holdkammeraten bare må indordne sig. I mange år blev han kaldt Michael Schumacher, men i virkeligheden er det bare at vælge et navn på tilmeldingslisten.

Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 21/7 2010 klokken 10:07

Lad mig skrive det med det samme. Jeg kan godt lide Michael Schumacher, og har stor respekt for manden, og alt det han har opnået. Jeg kender dog mange, som har det på samme måde med modsat fortegn, som mener at Michael Schumacher har tromlet holdkammeraterne over i hans kamp om at komme først.

Hvor var det fair henne, når Michael Schumacher havde førsteret til alt, og f.eks. Rubens Barrichello aldrig fik lov at udfordre den rekordskrivende tysker? Michael Schumacher er et godt eksempel på en kører, som alle har en mening om.

Michael Schumacher formåede at bygge hele holdet op om sig. Det gav bonus på banen, men ikke hos holdkammeraten.
Copyright Ferrari Media


Der findes kun to typer racerkørere, dem der bliver til noget og dem der ikke gør. Tag et godt kig på det nuværende felt og du kan finde begge typer. De fleste endda i samme team, bare se på Lewis Hamilton og Jenson Button, Mark Webber og Sebastian Vettel, Fernando Alonso og Felipe Massa o.s.v.

Der er ingen af de seks ovenfor, som frivilligt vil sige, at de er andenkørere, og derfor underholdes vi af de indbyrdes magtkampe i de forskellige teams. Magtkampene findes helt ned til de mindste teams, hvor kørerne også kæmper om at blive nummer et.

Magtkampene er måske nok mindre at se på i de mindste hold, men prestigen er stor i at være holdets bedste, og her et hold som Virgin Racing et godt eksempel på første- og andenkørere. For da de kun havde en ny bil klar ovenpå ’den liille tank-affæren’, så gik den til Timo Glock.

På engang samme hold, men alligevel to forskellige
Copyright McLaren


Alle kørere er dog egoistiske i større eller mindre grad. Rubens Barrichello er nu så gammel i gamet, at han ikke længere besidder den samme egoisme for hans chancer for at gøre noget stort hos Williams er ikke særlig store. Alligevel giver den rutinerede brasilianer ikke sin yngre tyske holdkammerat nogle fordele.

Ligesom hos de forskellige teams, der alle kæmper for den ekstra fordel (dobbeltdiffuser 2009, F-Duct 2010), ligeledes kæmper kørerne indbyrdes om at få det bedste materiel til rådighed, og det var en af årsagerne til, at vi fik balladen hos Red Bull under det engelske grand prix.

Det er dog helt naturligt, og Sebastian Vettel der var en af sidste løbs hovedpersoner, indrømmer gerne, at han er egoistisk. Ligesom Mark Webber, Nico Rosberg, Fernando Alonso m.m.

Det fortæller den tyske kører til det tyske magain ’Der Spiegel’:

“Holdet har førsteprioritet…men rangordenen styres af den hurtigste kører. Alle kørere er egoistiske fordi man kommer ingen vegne i Formel 1 ved ikke at være det.”

”Holdkammeraten er den første man ønsker at slå, fordi han har det samme udstyr.”

Vettel giver Webber hånden efter løbet.
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


Forholdet til Mark Webber har ikke rigtig ændret sig efter Silverstone. Der har altid været en distance imellem de to kørere, og det ser man ofte hos et hold med to ligeværdige kørere.

“Der har hele tiden været en vis distance.”

”Vi arbejder sammen på nogle områder for at bringe holdet fremad og udvikle bilen. Men bortset fra det så fokuserer man på sig selv og søger den ekstra fordel.”

Om teamchef Christian Horner har fået styr på sine to kørere eller om Red Bull igen bliver eksplosive at følge i Tyskland får vi at se om et par dage.

For nogle af BMF1’s læsere bliver det på første række på Hockenheim.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem bliver Kubicas makker i 2011? Schumacher coming home »