McLaren bakker ikke op om Ferrari-kritik

Måske overraskende for nogle bakker McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, ikke op om kritikken af Ferraris påstående teamordrer, da Fernando Alonso overhalede teamkammeraten Felipe Massa under gårsdagens tyske grand prix på Hockenheim.

McLaren teamchef Martin Whitmarsh . Copyright McLaren

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/7 2010 klokken 16:07

McLarens teamchef, Martin Whitmarsh, har sin egen mening om gårsdagens ballade, da Ferraris Felipe Massa, efter løbskommissærernes opfattelse, blev beordret til at lade teamkammeraten Fernando Alonso passere og fortsætte i mål på en førsteplads.

Når Whitmarsh ikke ønsker at udtale sig i offentligheden, er det fordi han ikke har behov for at blive trukket ind i den debat, som i høj grad har overskygget en ellers suveræn 1-2-sejr til Ferrari.

Teamchefen vil dog give sin mening til kende under fire øjne overfor det italienske team.

Martin Whitmarsh og Lewis Hamilton. Ingen teamordrer her.

"Jeg ønsker ikke at blive trukket ind i det, " forklarede Whitmarsh til Autosport efter løbet. "Jeg har min egen private mening om det.”

”De var hurtigere end os i dag, de fik en 1-2-sejr, men måske i en anden rækkefølge end den, nogle mener, er den rigtige.”

”Jeg vil sige min private synspunkter til Ferrari, men jeg ønsker ikke at gå ud i fuld offentlighed og udtrykke disse synspunkter."

Selv om Ferrari har udtalt, at de er 100% sikre på, at de ikke gjorde noget forkert, har Maranello-teamets udtalelser til Massa, på den åbne teamradio under løbet, forårsaget en bølge af forargelse fra fans og medier over hele verden.

Hvis det for nogle ser ud som om, at Ferrari støtter én kører frem for en anden, har Whitmarsh lovet sine kørere, Jenson Button og Lewis Hamilton, at de frit kan køre, som de vil.

"Du kan gå tilbage til slutningen af 90'erne, og alle mulige andre tidspunkter, hvor disse situationer har foregået – vi har besluttet os at køre race. På langt sigt tror jeg, at det er sundest at lade kørerne finde ud af det selv.”

"Men det er min beslutning, og det er det, vi vil gøre. Andre kan gøre, hvad de vil gøre, og det er op til FIA og Ferrari til at bestemme, hvad de mener, er rigtigt. Vores kørere kørte race til løbets afslutning."

Han tilføjede: "Alt hvad jeg ved, er det samme som du ved. Jeg hørte, hvad jeg hørte, jeg så, hvad jeg så, men det er op til andre at kommentere på det.”

"Ferrari var hurtige, og vi gjorde hvad vi kunne - og de kørte som de gjorde. Men det var ikke noget nyt vi så fra Ferrari?”

”Var det?" sluttede McLaren-chefen.

Ferrari fik efter løbet en bøde på $100.000 og risikerer yderligere sanktioner fra FIAs World Motor Sport Council for ulovlig brug af teamordrer for at hjælpe Alonso til at tage sejren på Hockenheim

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari får bøde på $100.000 Horner kritiserer ”manipuleret løb” »