Horner kritiserer ”manipuleret løb”

Modsat sin teamchefkollega hos McLaren, Martin Whitmarsh, træder Red Bulls Christian Horner gerne frem på scenen og kritiserer Tysklands Grand Prix. I klare vendinger kalder han løbet for ”manipuleret”.

Christian Horner . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/7 2010 klokken 16:07

Red Bulls teamchef, Christian Horner, kalder det "stor skam", at Formel 1-fans søndag, blev præsenteret for hvad han kalder ”et manipuleret løb” i Tyskland.

Fernando Alonso, Ferrari, vandt løbet på Hockenheim, men først efter at hans teamkammerat, Felipe Massa over radioen blev foreslået at lade spanieren passere ham, fordi denne var hurtigere. Få øjeblikke senere tog Massa farten af bilen og lod Alonso overtage føringen.

Horner mener, at sporten var den store taber, og føler at Ferrari ikke havde nogen grund til at gøre, hvad de gjorde.

Felipe Massa foran Fernando Alonso. Copyright Ferrari Media

"Det er en stor skam for Formel 1, at løbet var blevet manipuleret for at give en kører en sejr over den anden," udtalte Horner til Autosport.

"Vi (Red Bull, red.) blev udsat for en masse kritik i Istanbul, for at lade vores kørere race mod hinanden, men jeg mener, at det er både fair og sportsligt korrekt at gøre sådan.”

"Den eneste tabere i dag er Formel 1. Ferrari er tilstrækkeligt store til, at de ikke har behov for at gøre det og Fernando er en god kører. Og på dette tidspunkt af sæsonen er der stadig hundredvis af point til rådighed."

Horner har ondt af de fans, der gik glip af muligheden for at se Ferraris kørere duellere mod hinanden.

Mark Webber og Sebastian Vettel.

"Det er en stor skam. Ferrari er et fantastisk team, "sagde han. "Det er en skam for Formel 1, at de ikke gjorde det muligt at Felipe og Fernando kunne køre imod hinanden. Der er ikke så mange point mellem dem, og det var så indlysende, hvordan der blev byttet pladser.

"Den største tabere er de fans, tilskuerne og seerne, som så et løb, hvor sejren blev foræret til Fernando,” fortsætter Horner.

”Med rette, eller urette, har vi givet vores kørere (Mark Webber og Sebastian Vettel, red.) mulighed for at køre race, fordi vi mener, at det er det eneste sportsligt forsvarlige at gøre. Og så er det indenfor reglerne.”

"FIAs regler blev indført fordi man ønskede at sætte en stopper for den slags situationer. FIA har alle fakta, og det blev udført på en så åbenlys måde, at det vil være en stor skam, hvis det forbliver ustraffet, fordi det skaber præcedens, og det ikke godt for F1, "tilføjede Horner kort efter løbet og inden FIA tildelte Ferrari en bøde på $ 100.000.

Det sidste ord er ikke sagt i denne sag, og vi følger naturligvis op, når der er nyt.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren bakker ikke op om Ferrari-kritik Tysklands Grand Prix: Dagen derpå »