Schumi, Renault og Mercedes straffes

Efter løbet på Hungaroring straffes Michael Schumacher med ti placeringer ved det næste Grand Prix, og Renault og Mercedes må begge betale en bøde på 50.000 $ for to andre hændelser.

Adrian Sutil, Nico Rosberg og Michael Schumacher . Copyright Force India

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 1/8 2010 klokken 21:08

Michael Schumacher fra Mercedes er blevet straffet efter det Ungarske Grand Prix efter hans opgør med Rubens Barrichello, Williams, under de afsluttende omgange af søndagens Budapest Grand Prix.

Schumacher får en 10-plads grid straf under den næste runde i Belgien, der finder sted på Spa-Francorchamps imellem den 27 og 29. august.

Rubens Barrichello forsøgte at overhale tyskeren på runde 66 op ad langsiden, da Michael Schumacher bevægede sig over imod Rubens, der blev presset op imod betonmuren, og der blev skabt en meget farlig situation.

Efter en post-race undersøgelser besluttede stewarder, at Schumacher havde "ulovligt hæmmet bil nummer 9 under en overhalingsmanøvre". Mercedes GP har accepteret afgørelsen.

Mercedes er deuden idømt en bøde for ”usikker frigivelse” (under pitstop), idet Nico Rosberg mistede et hjul efter sit stop i garagen. Hjulet hoppede vildt rundt i pitten og ramte en mekaniker fra Williams, der senere måtte på hospitalet.

Adrian Sutil Copyright Force India

Det samme beløb skal Renault af med efter at Robert Kubica hamrede ind i siden på Adrian Sutil. Sidstnævnte har udtalt:

"Jeg kørte ind i området, da en Renault pludselig kom ud foran mig. Der var ikke noget jeg kunne gøre, da de ledte ham ind i mit spor, og jeg kunne bare køre ind i ham, hvorefter min bil blev for beskadiget til at kunne fortsætte. Det var helt sikkert fra deres fejl."

"Det er virkelig en skam. Det er min første DNF (did not finish, red) siden Australien og det er endnu mere skuffende, da det ikke var vores fejl.”

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ungarns GP: Sejr til Webber Schumacher er ikke farlig »