USA bliver hurtig og svær

Når Formel 1 igen kører løb i USA i 2012, bliver det på en ny bane, der bliver både hurtig og svær. Det lover US Grand Prix-promotoren, Tavo Hellmund, der har videregivet sine ideer til Hermann Tilke og hans partner.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 12/8 2010 klokken 17:08

Det bliver en hurtig og svær bane, som de op mod 26 kørere skal tackle i 2012, når der køres løb på den nye bane udenfor Austin, Texas.

Selv om banelayoutet foreløbig kun lever i hovedet på løbspromotor Tavo Hellmund, så lover han, at banen bliver noget ekstraordinært. Det fortæller han blandt andet i et interview til det officielle Formel 1-site.

”Fantastisk! Jeg har overleveret mine ideer til Hermann Tilke og Peter Wahl, der er de mest etablerede racerbanedesignere i vores tid.”

”Layoutet er ved at blive færdiggjort, og vi vil præsentere det overfor FIA i september.”

Måske bliver den nye bane i USA en bane med spændende sving som f.eks. på banen i Istanbul.
Copyright Ferrari Media


Området hvor banen skal bygges er naturligt kuperet, og det giver nogle muligheder for spændende sving og sektioner. Det er godt for kørerne og for tv-seerne, men for tilskuerne på banen, som er dem, der holder banen i live, kan det være en ulempe.

Promotoren lover dog, at man som tilskuer vil kunne se store dele af banen, og dermed retfærdiggøre de dyrere billetpriser, som Formel 1 har.

Løbets naturlige kalenderplacering kommer til at ligge i juni, det er dog ikke sikkert, at første løb vil blive afviklet på dette tidspunkt. Det udtaler Bernie Ecclestone.

”Vi er nødt til at vente og se, men det vil være logisk at lægge det tæt på løbet i Montreal, og det vil betyde et tidspunkt omkring juni.”

For os fans er der ikke andet at gøre end at vente på banedesignet på den næste Tilke-drom bliver præsenteret.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hjernen holder ikke ferie Stadig kold luft mellem Massa og Piquet Jr. »