• Forside

Wheldon: Sindsyge priser for et testsæde

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/1 2006 klokken 23:01

Det er velkendt for de fleste, at et fast sæde i et Formel 1 team koster kassen. Men at et testsæde også er en kostbar affære, kom meget bag på IRL-mesteren Dan Wheldon.


Vinderen af Indy Racing League (IRL) og det legendariske Indy 500 løb udtaler, at han er forbløffet over de høje priser, som mange kørere er parate til at betale for bare at få et testsæde i Formel 1.


”Det forbløffer mig virkelig, at folk er parate til at betale op til 5 mio. dollars for et testsæde i Formel 1,” udtaler Wheldon til det britiske dagblad The Times. ”For mig er der ingen fornuft i det. Det er direkte ulogisk.”


Wheldon var for en måneds tid siden med i spillet om et sæde i 2006, og ved den lejlighed havde han samtaler med både Williams og BMW Sauber F1, men endte alligevel med at blive i USA, hvor briten har stor succes.


”Selvfølgelig vil jeg da gerne prøve Formel 1, men under mit ophold i USA har jeg lært, at det ikke er enden på min karriere, hvis det ikke lykkes for mig.”


”Jeg er meget glad for, hvad jeg gør nu, og jeg har oven i købet succes med det,” slutter briten.


Sidste år kunne Wheldon glæde sig over en indtjening på 2,7 mio. dollars hos Andretti Green Racing i IRL, og mesterskabet gav yderligere 1 mio. dollars som lidt ekstra lommepenge til briten.


Man skal unægteligt være i ekstrem pengenød, hvis en årsløn på knapt 23 mio. kr. ikke kan holde de værste kreditorer fra døren.


Men så er der selvfølgelig den enkelte kørers ambitionsniveau, og det er jo en helt anden historie.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.