• Forside

Midland ejer vred over salgsrygter

Ejeren af Midland F1, også kaldet MF1, rigmanden Alex Shnaider, er både vred og frustreret over den seneste tids rygter i medierne om, at han er ved at sælge sit Formel 1 team. Ifølge russeren er rygterne grebet ud af den tomme luft.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/4 2006 klokken 13:04

De manglende resultater fra det Silverstone baserede MF1 team har på det seneste været medvirkende til, at rygterne om et muligt salg er taget til i styrke. Men dette afvises på det kraftigste af ejeren, den russiske rigmand Alex Shnaider.

I et interview med den canadiske avis ’The Globe and Mail’ benægter Shnaider, at han er ved at afhænde sit team og at han ligeledes kæmper med økonomiske problemer.

”Jeg undrer mig over, hvad årsagen kan være til, at man spreder den slags ’bullshit’ (kogødning, red.), og hvorfor de aldrig bliver trætte af at offentliggøre den ene løgn efter den anden,” udtaler Shnaider om mediernes spekulationer.


Christijan Albers i MF1.

”Sagen er, trods rygterne, at jeg ikke har solgt teamet og at det fortsætter med at køre som en sund virksomhed.”

”Det er slap og uansvarlig journalistik, og i sidste ende vil det kun skade deres egen troværdighed. Medier, der fabrikerer disse rygter, skulle hellere gå tilbage og analysere alt hvad de har skrevet om os indenfor det seneste år og derefter undersøge, om noget af det er blevet til noget.”

For nylig udtalte ejeren af GP2 teamet Racing Engineering, spanieren Alfonso de Orleans, offentligt, at han gerne ville drøfte MF1’s fremtid med Shnaider.

”Ja, det syntes jeg faktisk var meget underholdende,” udtaler Shnaider om de Orleans udtalelse. ”Jeg talte med den spanske herre én eneste gang under det tyrkiske Grand Prix, fordi jeg ønskede at introducere ham til nogen, som var interesserede i at købe stål.”

”Men vi talte aldrig om salg af teamet – ikke en eneste gang. Ret mig, hvis jeg tager fejl, men hvis jeg var interesseret i at købe en fodboldklub, ville det så ikke være ulogisk, hvis jeg talte med medierne, før at jeg talte med ejerne?”

Alex Shnaider fastholder, at han fortsætter med at investere alt det i Midland F1, som teamet har behov for. Samtidig siger han, at de problemer man har måttet slås med indtil nu, er noget som har været med i bagagen fra Jordan-tiden.

”Jeg vil fortsætte med at investere i temaet så lang tid, som jeg syntes, at det er sjovt at konkurrere i sporten. Jeg har været passioneret F1-fan siden min barndom, og jeg ser ingen grund til at min entusiasme skulle være blevet mindre.”

”Det frustrerer mig, når folk påstår, at vi ikke investerer tilstrækkeligt i teamet, for jeg har investeret i det konstant, siden det blev købt.”

Han tilføjer: ”Trods dette kan jeg desværre konstatere fra de seneste rygtestrømme, at disse mennesker stadig har samme dagsorden.”

Til trods for sin afvisning af salgsrygterne, står Shnaider dog stadig ved sine tidligere udtalelser om, at han vil være villig til at sælge, hvis det rigtige tilbud kommer.

”Jeg kom med nogle udtalelser sidste år, og de bliver ved med at forfølge mig. Men jeg står ved, hvad jeg har sagt, fordi udtalelserne er almindelig, sund logik” siger han.

”Selv Ferrari ville blive solgt i morgen, hvis nogen kom og tilbød Fiat (Ferraris moderselskab, red.) tilstrækkeligt med penge for det. Det samme gælder ethvert andet team på gridden, uden undtagelse,” slutter Alex Shnaider.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER