Belgiens GP. Første frie træning

Det er en meget våd Spa-Franchorchamps, der byder Formel 1-feltet velkommen tilbage, efter sommerpausen. Noget visse hold er yderst taknemmelige for, da det øger deres chancer, mens andre hold forbander.

Fernando Alonso . Copyright Michael Ewert

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 27/8 2010 klokken 15:08

Kort før Formel 1-feltet får frit løb i denne første frie træning forud for Belgiens Formel 1 Grand Prix, stilner regnen af, men efterlader en meget våd bane, med flere farlige vandpytter på den hurtige bane.

Med en Sebastian Vettel i en Red Bull-racer, der holder med slicks, skal vi nok ikke forvente, at han er en af de første der rykker ud på den våde bane, uanset om det så skulle være for en enkelt installationsomgang.

Det bliver Timo Glock, der er den første mend, der afbryder sommerferien, for at se nærmere på den belgiske asfalt.

Vettel kommer dog hurtigt på banen også, dog har de nået at skifte dæk og sprøjtet bilen, med speciel maling, for at kunne se, hvordan aerodynamikken på bilen fungerer på den fugtige bane.

Også Rubens Barrichello rykker ud på banen, her inden hans løb nummer 300! Noget af en rekord, den venlige brasilianer her får sat.

Kun de to McLaren biler er endnu ikke ude af garagen. Måske kan de ikke tåle den regn, som så småt begynder at falde igen.

Button kommer på banen og trodser den tiltagende regn. Hamilton følger kort efter.

Som det er nærmest under hver træning, er det de langsommere hold, der sætter de første tider. Adrian Sutil sætter en hurtig tid, altså hvis en 2,05-tid kan betragtes som hurtig. Hvilket han selv understreger, at man ikke kan, da han allerede omgangen efter, barberer næsten to sekunder af denne tid.

Midtvejs inde i træningen tager regnen for alvor til, hvilket hurtigt vises på tiderne, der falder helt igennem. De fleste vælger også at finde ind i garagens tørvejr.

15 minutter senere prøver Schumacher sig, men kører i pit efter en enkelt omgang, da forholdene bare bliver værre på den belgiske bane.

Ellers må det siges, at der ikke skete så meget i denne træning.

Ferrari, der viste at formen var på plads inden sommerferien, viste med Alonso igen, at de for alvor har meldt sig ind i kampen om mesterskabet.

Mens Red Bull, der på forhånd har meldt ud, at de ikke har de store forventninger til Spa, ligner et hold, der vil leve op til deres udmelding.

Men når vi kommer til anden træning, vil vi højest sandsynligt se et mere rigtigt resultat.


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari bør straffes hårdt Belgiens GP. 2. frie træning »