Telmex Sauber Ferrari i 2011?

Rygterne i Formel 1 antyder, at vi får en mexikansk kører i Formel 1 til næste år. Sergio Perez, som er nummer to i dette års GP2-mesterskab, sættes i forbindelse med Pedro de la Rosas Sauber-sæde. Telmex bliver holdets nye hovedsponsor.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/9 2010 klokken 08:09

2010 har ikke været det bedste år for Peter Sauber. Budgettet har ikke været stort, og i første halvdel af denne sæson har resultaterne heller ikke været prangende.

Anden halvdel af sæsonen har dog vendt op og ned på resultaterne, og nu begynder de pointgivende resultater at komme.

Fremgangen i resultaterne kommer samtidig med, at der også skulle være fremgang på det økonomiske område. Før F1-sommerferien kunne man på Autosport læse, at Peter Sauber var ved at have budgettet finansieret til 2011.

Kamui Kobayashi
Copyright Sauber Motorsport


Nu tyder meget på, at verdens rigeste mand smider nogle af sine mange Telmex-millioner efter Sauber Motorsport, og køber hovedsponsoratet i holdet. Dermed lægges der op til Sergio Perez, der i øjeblikket vinder sprintløbene i GP2, kan få Formel 1-debut for holdet.

I forvejen har Sauber Motorsport mexikansk blod i programmet, da de har en udviklingskontrakt med GP3-stjernen Esteban Gutierrez, der sidste år testede for Sauber, da holdet stadig var under BMW.

Sergio Perez vandt GP2-sprintløbet i Tyskland.
Copyright Michael Ewert


Teamchef Peter Sauber, der i Tyskland fejrede sit 40 årsjubilæum indenfor motorsporten, udtalte til den officielle Formel 1-webside:

”Holdet er attraktivt og har potentiale fordi det har en formidabel infrastruktur, absolut sammenlignelig med topholdenes.”

“Det faktum at vi ikke rigtig kan kæmpe med topholdene skyldes vores finansielle situation og medarbejderantallet. Men betingelserne er der.”

Esteban Gutierrez
Copyright BMW Motorsport


Peter Sauber forsøger at tale den mexikanske interesse lidt ned. Udviklingskører Esteban Gutierrez er grunden til dette.

”Det er grunden til, at man oftere kan finde Carlos Slim i vores hospitality end hos de andre hold, men det er ikke nogen hemmelighed, at Carlos Slim er en meget velkommen gæst hos de andre hold.”

I øjeblikket er hverken Kamui Kobayashi og Pedro de la Rosa under kontrakt for 2011.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Massa efterforskes efter Spa (nu med video) Korea ’delvist’ indviet (nu med video) »