Korea ’delvist’ indviet (nu med video)

Den for øjeblikket arbejdsløse HRT-kører Karun Chandhok kørte i går de første omgange på den nye Yeongam-bane i Sydkorea. Banen mangler stadig en del, men grundlæggende er selve banen snart klar.

Karun Chandhok i pitlane . Copyright Red Bull Racing

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/9 2010 klokken 12:09

Om halvanden måned skal 24 Formel 1-kørere deltage i det første Formel 1-løb i Korea.

Rygter har dog floreret de sidste mange måneder om, at banen ikke når at blive færdig til tiden, og banen kommer i år heller ikke til at ligne den bane Bernie Ecclestone forventer.

Karun Chandhok i RB5
Copyright Red Bull Racing


Men banen skal dog nok blive klar til årets løb, dog vil en del ting vil blive midlertidige. Det må man kunne slå fast efter Karun Chandhok har kørt 14 omgange på det nye layout, og det er positive ting han siger om selve layoutet.

”Det er virkelig et interessant layout. Banen har et godt mix af sving, og jeg tror vi kommer til at se en del overhalinger i første sektor – Der er gode langsider ledende ind i langsomme hårnålesving.”

Karun Chandhok på målstregen
Copyright Red Bull Racing


”Langsiden efter sving 1 og 2 er virkelig lang, så vi får måske noget god slipstreaming her, ligesom i Shanghai. Fra sving 7 og frem er der en hurtig sektion af flydende sving hele vejen tilbage til start/målstregen – så jeg tror Red Bull Racing-drengene vil blive glade for sektor to og tre.”

Selve banen bliver altså interessant for kørerne, men hvordan ser der så ud væk fra asfalten.

”Kigger man på faciliteterne, garagerne og teambygningerne ser stort set færdige ud og de er store! Jeg tror holdene skal medbringe 30% flere møbler for at fylde dem op."

"Tribunerne ser også rimelig færdige ud. Hovedtribunen er færdig, selv om de bliver nødt til at sætte nogle midlertidige tribuner op fordi de har ikke tiden til at bygge permanente.”

Karun laver donuts op start/målstregen
Copyright Red Bull Racing


”Banen selv har behov for lidt mere arbejde på asfalten og kantstenene, men arrangørerne mener at det ligger indenfor deres tidshorisont, og er sikre på at nå det til tiden. Lokationerne er rare, vi kan se ud over vandet.”

”Arrangørerne siger, at de har solgt en væsentlig mængde billetter, så det bør blive et godt løb. Det har været stort at køre Red Bull-bilen igen og takker mit team, HRT F1, for at lade mig køre disse demonstrationsomgange.”

Vi andre må glæde os til sidst i oktober før vi får chancen for at opleve banen.

Der er nu kommet en video fra Karun Chandhoks demo-omgange. Hvor længe den får lov at ligge på youtube vides ikke, men her kan du se den i første omgang.



Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Telmex Sauber Ferrari i 2011? Barrichello bliver ikke verdensmester »