• Forside

Michael Schumacher på pole

Vejret var helt perfekt til Formel 1 og til glæde for de mange tifosi, var det hjemmeholdet der vandt. Vi har således Michael Schumacher på pole. Ved siden af ham finder vi Jenson Button. I anden række er Rubens Barrichello ved siden af Felipe Massa. Det var i øvrigt pole nummer 66 for Schumi og han har dermed slået Senna's 12 år gamle rekord. Læs vores live-rapport fra kvalifikationen.

Af: JPU (jpu@bmf1.dk) d. 22/4 2006 klokken 13:04

Den første frie træning blev vundet af Michael Schumacher efterfulgt af Alexander Wurz og Robert Kubica. Den 2. frie træning blev vundet af Fernando Alonso efterfulgt af Michael Schumacher og igen af polakken Robert Kubica. Den tredje frie træning blev igen vundet af Michael Schumacher efterfulgt af Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella. Derudover smadrede Nico Rosberg forenden på sin bil men han burde være klar til kvalifikation.

Vi minder igen om at rekorden for polepositionen på Imola er 1:19.753 sat af Jenson Button i 2004. Det bliver interessant at se om bilerne med de mindre V8 motorer men med forbedret aerodynamik, kommer i nærheden af denne tid. Den bedste tid indtil nu er 1:23.787 sat af Michael Schumacher under den 3. frie træning.


Michael Schumacher og Felipe Massa er favoriter til at tage pole. Her fredag sammen med Stefano Domenicali

Det er nu over 500 dage siden at Michael Schumacher har vundet et rigtigt Formel 1 løb, og med 5 sejre ud af syv mulige på Imola er det nu på tide at slå til.

Vejret ved Santerno er stadig helt optimalt med en klar blå himmel. Lufttemperaturen er på 27 grader medens asfalten er oppe på 36 grader. Der er ingen vind og luftfugtigheden er på 32 %.

Del 1

Banen er åbnet og vi har med det samme de fire Aguri og Midland racere på banen. Der er meget ringe sandsynlighed for at de kvalificerer sig til anden del.

Der er gået fem minutter og vi har indtil nu kun set bagenden af feltet og så Nico Rosberg der har sat tiden 1'25.536, samt Kimi Raikkonen der lige er kommet på banen og som overtager føringen med tiden 1'24,259.

Der mangler 5 minutter og på nær tre piloter er alle på banen. Det bliver nu spændene at se hvem der overlever første 'knock out'.

Det ser ikke ret godt ud for Christian Klien der kun opnåede en 17. plads og han kommer ikke med i anden runde. Det samme gælder Yuji Ide, Takuma Sato, Christijan Albers, Tiago Monteiro og Scott Speed


Felipe Massa Imola 2006 fredag

Del 2

Del 2 er startet og Nick Heidfeld kører straks på banen, efterfulgt af Vitantonio Liuzzi, Jacques Villeneuve, Jarno Trulli og Ralf Schumacher.

Der mangler 10 minutter og vi har stadig kun set 6 piloter ud af de 16 resterende.


Vitantonio Liuzzi kom med i anden del

Kimi Raikkonen har sat den bedste tid, nemlig 1'23,190, men den tid stikker Michael Schumacher nu med 1'22.569.

Og der kommer gult flag. Nick Heidfeld drejer rundt og skrider af banen og ødelægger bilen så meget at han ikke kan køre videre.

Delen er færdig og de følgende seks kommer ikke med i sidste del: Vitantonio Liuzzi , Nick Heidfeld, David Coulthard, Nico Rosberg, Jacques Villeneuve og noget overraskende Giancarlo Fisichella.

Christian Klien klager over at hastighedsbegrænseren var slået til under hans forsøg og det var grunden til at han skuffende ikke kom med i anden del.


Kimi Räikkonen, Imola 2006

Sidste del

Delen er netop startet og Felipe Massa og Michael Schumacher kører ud af pitten som de første.

Efter 2 minutter er alle på banen.

Selvom alle biler er på banen sker der ikke rigtigt noget. Michael Schumacher har sat tiden 1'26,238, men bagved kører de andre bare rundt efter hinanden i hvad der mest minder om en konvoj med dentiske omgangstider på omkring 1'28,5. Der mangler nu 10 minutter og forhåbentligt kommer der snart lidt mere gang i den.


Christijan Albers San Marino Grand Prix 2006

Massa har forbedret Michael Schumachers tid til 1'25.855. Der mangler 7 minutter.

Der mangler fem minutter og Jenson Button har lige sat den bedste tid: 1'24,159, der dog straks forbedres af Michael Schumacher til 1,23.471 efterfulgt af Rubens Barrichello i tiden 1'23,667.

Kvalifikationen er nu færdig og vi har Michael Schumacher på pole. Ved siden af ham finder vi Jenson Button. I anden række Rubens Barrichello og Felipe Massa og først i tredje række Fernando Alonso ved siden Ralf Schumacher. Derefter følger Juan Pablo Montoya, Kimi Raikkonen, Jarno Trulli og Mark Webber.

Alle tiderne fra kvalifikationen finder du her

Undertegnede går ud fra at Ferrari og Honda er på en trestop strategi hvorimod Renault er på en tostops, og det bliver derfor særdeles spændende at se hvordan løbet vil udvikle sig i morgen.


Michael Schumacher Imola 2006

Skulle du ikke være hjemme under løbet behøver du ikke fortvivle. Vi har indført en SMS service således, at du kan få tilsendt resultatet af kvalifikationen samt løbet. Læs mere om vores nye service her