Italiens Grand Prix. 2. frie træning

Ferrari var tilbage i front til glæde for de mange italienske tilskuere, men det var Red Bull med Sebastian Vettel, der sluttede som den hurtigste af alle og dermed markerede, at Red Bull også kan køre en hurtig omgang på en højhastighedsbane.

Vettel tog plads 1 i kvalifikationen . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/9 2010 klokken 15:09

Dagens anden træning viste sig noget mere underholdende end den første.

McLaren var atter hurtige, men vigtigst for de mange italienere der havde fundet vej til den milanesiske bane, var, at Ferrari nu var med helt fremme.

Med omkring 20 minutter igen satte Felipe Massa en super tid, som han omgangen efter, længe så ud til at forbedre, men i sidste sving inden start mål, kommer brasilianeren lige lidt for langt ud over kanten og rammer græsset, hvilket sender ham med høj fart mod barrieren. Men på en eller anden måde, lykkedes det for ham at undgå en kollision og komme direkte tilbage i pitten.

Billeder nogle få minutter efter fra pitten, viser en glad, men tydeligt lettet Massa, der nok lige har fået et seriøst skud adrenalin.

Alonso og Massa Copyright Ferrari Media

Webbers Red Bull-racer stopper ude på banen, på en omgang hvor han havde hurtigste sektortider af alle. Fra pitten forlyder det, at det er dem der har bedt australieren om at holde ind, da den havde mistet kølertryk. Man ville således ikke tage chancen for, at det kunne være en sensorfejl.

Også Bruno Senna må parkere bilen ude på banen. Det har været en helt igennem forfærdelig dag for Senna, der alt i alt, på sådan en fredag kun har fået sat 4 tider og i alt har kørt sølle 11 omgange.

Temperaturene har siden den første træning, sneget sig godt op i det lune hjørne, hvilket de mange fremmødte tilskuere, herunder BMF1 skribent Michael Ewart, samt alle holdene, er yderst tilfredse med.

Med Webber ude, er det op til Vettel at markere, at Red Bull også er gode i denne weekend. Noget man må sige går ganske godt for den unge tysker, der med 2 minutter tilbage, står noteret for den hurtigste tid.

Mercedes GP-racerne har denne fredag ikke klaret sig så godt. Rosberg ligger nummer 10, mens Schumacher befinder sig helt nede som nummer 14. Schumacher prøver dog en sidste gang, få sekunder før det ternede flag kommer ud.

Sidste mand der har en chance for at sætte en tid, er Robert Kubica i Renault. Men som Schumacher, lader det til at vi har nogle tungtlastede biler på bløde dæk. Ingen af dem vælger at køre over stregen.

Så det er Red Bull med Sebastian Vettel der bliver noteret for hurtigste tid.

McLaren, der var hurtigst her til formiddag, var ned som nummer 4 og 5, efter Vettel, Alonso og Massa.

Williams viste igen gode takter, hvilket igen understreger, at det ikke er den nye Cosworth-motor der er er problemet for de nye hold, men deres design. Bundproppen er som altid HRT.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens Grand Prix. 1. frie træning Italiens Grand Prix. 3. frie træning »